Artikel Terkini

3 Bahan Ringkas Ini Berkesan Jadi Penawar Kaki Yang Berbau


Sedar atau tidak, ada antara kita yang mempunyai masalah kaki berbau. Bau semerbak yang meloyakan ini bukan sahaja boleh memalukan diri malah juga membuat orang sekeliling tidak selesa.

Pasti ramai yang ingin tahu cara untuk mengatasi masalah besar ini kan? Terima kasih buat pengguna Facebook, Puan Iza Abu Bakar yang telah berkongsi satu petua yang mungkin berkesan menyelesaikan masalah kaki berbau. Mari kita semak.

TIPS HILANGKAN BAU KAKI MENYENGAT HIDUNG DENGAN TIGA BAHAN JER

Masalah kaki berbau ni ramai yang mengalaminya kan. Nak nak lagi kalau kaki tidak dijaga dan dicuci dengan betul. Sekali buka kasut, ooo mak aiii boleh pengsannn uuuiii.

Tapi jangan risau, korang boleh cuba tips ni. Ianya senang je nak buat. Ok, jom kita try.

BAHAN BAHAN :
1. Listerine
2. Cuka putih
3. Air
4. Besen

CARA CARANYA :

1. Mula mula korang ambil besen dan tuangkan Listerine. Kemudian masukkan sedikit cuka putih dan air. Pastikan kuantiti ni cukup untuk kita merendam kaki ye.

2. Lepas tu korang rendamkan kaki korang dalam besen yang berisi campuran tu lebih kurang 30 minit. Sesambil tu korang pun boleh layan lagu atau baca majalah.

3. Jika korang amalkan secara konsisten, in syaa Allah segala bau yang menyengat hidung, kulat dan kuman yang menyebabkan kaki korang berbau dan bercagu tu akan hilang tau.

4. Yang bestnya kulit kaki korang akan lebih cantik dan sihat je. Haaa, baru la best sarung kasut kan.

Selamat mencuba ok.

Korang yang nak share, dialu alukan tau. Semoga dengan perkongsian ini dapat memberi manfaat untuk kengkawan yang ada masalah ni.

SUMBER : IZA ABU BAKAR



Source link