Artikel Terkini

Apa Yang Best Sangat Sri Melaka Residensi Ni?


Baru-baru ni, Bank Negara Malaysia (BNM) telah menurunkan Kadar Dasar Semalaman (OPR) sebanyak 25 mata asas kepada 3% untuk galakkan rakyat berbelanja dan merancakkan ekonomi. Kali terakhir ianya diturunkan adalah pada tahun 2016.

Jadi apakah impaknya kepada kita?

Instalment Bulanan Menjadi Lebih Murah

Ya, tujuan utama BNM menurunkan OPR adalah untuk meringankan beban rakyat Malaysia. Ini sekaligus bermakna kita mempunyai duit lebih untuk dibelanjakan.

Kalau sebelum ini, kita bayar RM1,000 sebulan kepada pihak bank untuk membiayai rumah kita, kini ianya menjadi berkurangan. Duit lebihan inilah yang akan kita belanjakan untuk menjadikan ekonomi negara lebih rancak. Semakin banyak duit mengalir dalam negara, semakin banyak pihak yang mendapat manfaat.

Masa Terbaik Untuk Beli Hartanah

Di kesempatan yang ada, inilah masa yang terbaik untuk kita beli rumah. Lebih-lebih lagi bagi mereka yang belum beli rumah pertama, usah sia-siakan peluang yang ada.

Nak beli rumah, bukan sebarang rumah ya. Kena tengok juga rumah yang berkualiti dan berbaloi-baloi. Silap beli rumah, berat beban yang perlu ditanggung untuk tempoh 30 ke 35 tahun yang mendatang.

Memperkenalkan Sri Melaka Residensi

Apa yang best sangat pasal Sri Melaka Residensi ni? Jom kita tengok beberapa sebab yang membuatkan hartanah terbaru ini laku macam goreng pisang.

1. Lokasi, Lokasi, Lokasi

Ya, lokasi memainkan peranan yang sangat penting untuk mengenalpasti hartanah yang berpotensi. Sri Melaka Residensi terletak di Bukit Serindit iaitu 3 kilometer daripada bandar Melaka Raya, tempat tumpuan pelancong seperti Jonker Walk, Mahkota Parade, Dataran Pahlawan dan bermacam-macam lagi.

Sesuai untuk mereka yang bekerja di sekitar Melaka, dekat sangat nak ke mana-mana. Juga bagi mereka yang suka berjalan-jalan, nak pergi ke tempat tumpuan pelancong pun dekat. Nak beli sebagai pelaburan pun memang best.

2. Dikelilingi Suasana Hijau

Nama saja bandar Melaka, tetapi Sri Melaka Residensi menawarkan kehidupan yang penuh dengan kehijauan. Maklumlah, ianya dikelilingi Taman Rekreasi Bukit Serindit, iaitu taman rekreasi yang sangat popular di kalangan orang Melaka.

Balik kerja, salin baju terus pergi beriadah. Memang pilihan gaya hidup semasa yang pentingkan kesihatan dan sejuk mata memandang.

3. Jalani Gaya Hidup Moden

Kehidupan di Sri Melaka Residensi menjanjikan gaya hidup moden yang penuh dengan pelbagai kemudahan:

 • Komuniti Berpagar (Gated & Guarded)
 • Gimnasium
 • Kolam Renang
 • Gelanggang Bola Keranjang
 • Gelanggang Badminton
 • Gelanggang Futsal
 • Taska
 • Taman Permainan
 • Dewan Serbaguna
 • Deretan Kedai
 • Surau

Semua pun ada, untuk orang bujang, berkeluarga dengan anak kecil mahu pun golongan tua. Masing-masing boleh menikmati pelbagai aktiviti bersama-sama orang yang tercinta.

Yang bestnya ada surau kat tengah-tengah, senang nak solat berjemaah dan beramah mesra sesama Muslimin dan Muslimat. Dapat juga berkumpul setiap kali waktu solat dan mengeratkan hubungan silaturrahim.

4. Harga Tak Masuk Akal

Kalau nak tahu, harga Sri Melaka Residensi ni memang tak masuk akal. Kami dah buat survey, untuk harga serendah ini di Melaka, projek lain memang kalah punya.

Nama Projek Harga Harga Selepas Diskaun 7% Bumiputera Keluasan Harga / kps Bilik Bilik Air
Sri Melaka Residensi, Bukit Serindit RM232,000 RM208,800 (Diskaun 10% Bumiputera) 1000 kps RM208 3 2
Atlantis Residences, Kota Laksamana RM374,500 RM348,285 689 kps RM505 1 1
Ocean Palms, Tanjung Kling RM350,000 1033 kps RM338 3 2
Kenanga Residence, Melaka Tengah RM370,000 958 kps RM386 3 2

Sri Melaka Residensi menang daripada segi harga, keluasan dan harga per kaki persegi. Ianya merupakan kondomonium dengan harga TERENDAH di Melaka.

Memang mampu milik sangat, sesuai untuk dijadikan rumah pertama atau sebagai pelaburan.

5. Bukan Lagi Projek PR1MA

Kalau sebelum ini Sri Melaka Residensi adalah merupakan projek di bawah PR1MA, kini tidak lagi. Ini membolehkan para pembeli boleh menjalankan aktiviti jual beli macam biasa, kalau tak kena tunggu beberapa tahun baru boleh jual.

Ini juga bermakna tiada sekatan untuk kita menyewa unit yang dibeli di sini. Senyum lebarlah mereka yang ingin jadikan unit mereka sebagai homestay dan sebagainya.

6. Pembangunan Projek Berjalan Lancar

Di antara risiko beli rumah yang sedang dalam pembinaan, adalah kelewatan menyiapkan projek. Bayar bulan-bulan, tapi kunci rumah belum dapat. Lagi teruk kalau projek terbengkalai bertahun-tahun lamanya.

Tetapi tidak dengan Sri Melaka Residensi ni, kerana ianya dibangunkan oleh pemaju yang berkaliber dan berwibawa.

Tengok saja gambar-gambar di bawah:

Kren pun dah naik tau, tak lama lagi boleh nampak setingkat demi setingkat ianya dibangunkan.

Apa Tunggu Lagi?

Nak lagi, jom layan video Sri Melaka Residensi di bawah:

Rebut peluang dengan penurunan OPR ni dan booking unit anda laju-laju. Segera pergi ke rumah contoh dan tengok sendiri bagi puas, betul tak apa yang kami bagitahu ni.

Untuk maklumat lanjut, layari laman web Sri Melaka Residensi atau Facebook Sri Melaka Residensi untuk dapatkan info terkini berkenaan projek yang sangatlah best ini.

Komen

komen

Source link