Artikel Terkini

38 terbunuh dalam kebakaran di tengah China

38 terbunuh dalam kebakaran di tengah China
38 terbunuh dalam kebakaran di tengah China 1

BEIJING – Seramai 38 orang terbunuh dan dua yang lain cedera dalam kebakaran sebuah kilang di tengah China, lapor media pemerintah hari ini, manakala pihak berkuasa menyalahkan pekerja kerana melakukan aktivitik kimpalan secara haram.

Agensi berita Xinhua melaporkan, kebakaran itu berlaku di sebuah kilang di Bandar Anyang dalam Wilayah Henan tengah hari semalam.

Pasukan penyelamat menerima aduan kebakaran itu pukul 4.22 petang (waktu tempatan) di kilang milik Anyang Kaixinda Trading Co., Ltd.

“Selepas menerima aduan, pasukan bomba segera mengerahkan anggota-anggotanya ke lokasi kejadian,” demikian menurut stesen televisyen pemerintah, CCTV.

Menurutnya, api berjaya dipadamkan sekitar pukul 11 malam hari yang sama.

Rakaman dari lokasi kejadian yang dikongsikan CCTV memaparkan asap tebal berwarna hitam menyelubungi udara dengan sekurang-kurangnya dua jentera bomba berada dalam kedudukan untuk memadamkan api.

Di samping mangsa yang maut, dua orang dihantar ke hospital kerana kecederaan yang tidak mengancam nyawa, lapor akhbar pemerintah, People’s Daily.

Pihak berkuasa berkata, suspek-suspek penjenayah berkaitan kebakaran itu telah ditahan.

CCTV kemudian melaporkan bahawa siasatan awal mendapati kebakaran itu dicetuskan oleh aktiviti kimpalan elektrik berikutan pekerja -pekerja melanggar langkah keselamatan. – AFP


38 terbunuh dalam kebakaran di tengah China 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo