Infotainment

“Adeh Pengsan Saya..” – Jururawat Nasihat Ibu Tunggu Hari Nak Bersalin Elak Makan Petai

“Adeh Pengsan Saya..” – Jururawat Nasihat Ibu Tunggu Hari Nak Bersalin Elak Makan Petai
“Adeh Pengsan Saya..” – Jururawat Nasihat Ibu Tunggu Hari Nak Bersalin Elak Makan Petai 1

Biasalah kan rakyat Malaysia kebanyakkan memang ‘hantu petai’, lagi-lagi kalau petai tu dimasak sambal ataupun hanya makan begitu saja sebagai ulam.

Walau bagaimanapun, bagi ibu-ibu yang sedang hamil, mereka disarankan untuk mengawal pengambilan buah petai, tidak kiralah sama ada di usia kandungan masih awal ataupun sudah nak dekat dengan tarikh bersalin.

Ini kerana, seorang jururawat ada memuat naik satu video di TikTok memberi peringatan kepada ibu hamil untuk elakkan diri dari memakan buah petai, lagi-lagi yang sedang menunggu masa saja untuk bersalin.

Menurut misi itu, bukan sahaja air kencing yang akan berbau, malah najis juga turut akan berbau sekali, justeru wanita tersebut menyarankan ibu mengandung minum air kelapa agar bayi yang akan dilahirkan nanti sentiasa dalam keadaan bersih.

Meninjau di ruangan komen video tersebut, rata-rata netizen memahami maksud sebenar yang misi itu cuba sampaikan buat orang ramai dan mereka turut berkongsikan pengalaman pernah terhidu bau yang kurang menyenangkan disekitar labour room kerana ibu tersebut memakan petai sebelum bersalin.

Selain itu, kami kongsikan artikel trending pada pautan di bawah.

KJ dituduh belum ambil vaksin


11 jam lalu

Viral ‘Screenshot’ Status Masih Diproses, Dituduh Belum Ambil Vaksin, KJ Perjelas Hal Sebenar


“Adeh Pengsan Saya..” – Jururawat Nasihat Ibu Tunggu Hari Nak Bersalin Elak Makan Petai 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo