Infotainment

Anda Kini Berpeluang Merasa Sendiri Pengalaman Menghadapi Sakaratul Maut Dengan Mesin Ini

Anda Kini Berpeluang Merasa Sendiri Pengalaman Menghadapi Sakaratul Maut Dengan Mesin Ini

Anda Kini Berpeluang Merasa Sendiri Pengalaman Menghadapi Sakaratul Maut Dengan Mesin Ini 1


Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini.

VOCKET

Seorang saintis baru-baru ini berjaya menghasilkan ‘Suicidal Machine’ dan membuka peluang kepada orang ramai untuk rasai sendiri pengalaman kematian dengan realiti maya. Dr Philip Nitschke, individu yang bertanggungjawab membina mesin ini dan lebih dikenali sebagai Dr Death telah memulakan projek ini sejak beberapa tahun yang lalu lagi.

Mesin yang diberi nama Sarco ini pernah dipamerkan kepada orang ramai buat pertama kalinya di Funeral Fair di Amsterdam pada tahun 2018. Sejak itu, ia mendapat tempahan untuk dipamerkan di beberapa kota di sekitar Eropah.

Sarco yang dibina oleh Dr Death ini mempunyai konsep kapsul yang mampu menghasilkan penurunan kadar oksigen dengan cepat, sambil mengekalkan tahap CO2 yang rendah – salah satu syarat untuk mendapat kematian yang damai, bahkan euforia, kata laman web Sarco.

Tambah laman web itu lagi, reka bentuk mesin yang elegan adalah bertujuan untuk memberi kesan kepada pengguna. Ia seolah-olah kenderaan yang akan membawa ‘si mati’ ke satu destinasi yang baru sambil menghilangkan rasa takut daripada pengguna.

https—s3-images.ladbible.com-s3-content-c7477af960dbb5db7d80ed3a3fcf2ab9

Dr Death

Memetik laporan Huffington Post pada tahun 2018, Dr Death mengatakan bahawa kematian yang akan dihadapi oleh pengguna dengan Sarco tidak akan menyakitkan. Pengguna tidak akan mengalami sesak nafas, rasa tercekik atau ‘kelaparan udara’ ketika menggunakan Sarco. Pengguna juga dijamin akan bernafas dengan mudah di persekitaran rendah oksigen.

Manakala dalam satu siaran media, Sarco yang diambil dari singkatan sarkofagus dibina atas tujuan untuk membuatkan para pengguna merasa bahawa kematian adalah sesuatu yang positif dan bukanlah satu perkara yang perlu ditakutkan. Tambahnya, “Lagipun kita semua akan mati.”

https—s3-images.ladbible.com-s3-content-44309e5260dbb5db7d80f096b4e3f5f6

Sarco

Untuk pengetahuan anda, ini bukanlah mesin ciptaan pertama Dr Death. Dia sebenarnya banyak menghabiskan masa – lebih dari 20 tahun – bekerja di bidang ini dan pernah mencipta ‘Deliverance Machine’, yang digunakan oleh empat pesakit yang parah pada tahun 1996 semasa Undang-Undang Hak Sakit Terminologi Australia.

Lihat bagaimana saintis berjaya hidupkan semula Nebiri, mumia Mesir Kuno berusia 3,500 tahun. Klik pautan di bawah untuk membaca.

Lihat Bagaimana Saintis Berjaya Hidupkan Semula Nebiri, Mumia Mesir Kuno Berusia 3,500 Tahun

Selain Makhluk Seperti Labah-Labah, Saintis Dakwa Planet Marikh Turut Dihuni Malaikat

Saintis AS Perlukan Dana Sebanyak RM850 Juta, Rancang Mahu Kurangkan Cahaya MatahariAnda Kini Berpeluang Merasa Sendiri Pengalaman Menghadapi Sakaratul Maut Dengan Mesin Ini 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo