Infotainment

‘Awak Cikgu Saya, Awak Ayah Kepada Anak-Anak Kita Tapi Jodoh Kita Tak Panjang..’

'Awak Cikgu Saya, Awak Ayah Kepada Anak-Anak Kita Tapi Jodoh Kita Tak Panjang..' 2

April 9th, 2021 | by Shira

Kini Trending

'Awak Cikgu Saya, Awak Ayah Kepada Anak-Anak Kita Tapi Jodoh Kita Tak Panjang..' 3

Rezeki, ajal, jodoh dan maut memang sudah ditetapkan oleh Allah SWT semenjak kita masih berada dalam kandungan lagi. Sebagai manusia kita hanya mampu merancang tetapi sebaik-baik perancangan adalah dari sang pencipta. Diuji dengan kehilangan orang tersayang diakui sangat memeritkan.

Begitulah yang dilalui oleh wanita ini apabila dia terpaksa menerima hakikat bahawa suami tercinta telah pergi menghadap Ilahi buat selama-lamanya.

'Awak Cikgu Saya, Awak Ayah Kepada Anak-Anak Kita Tapi Jodoh Kita Tak Panjang..' 4

Kisah menyayat hati ini dikongsikan oleh seorang wanita menerusi satu video yang dimuat naik di akaun TikTok miliknya, Cikgebus. Difahamkan, wanita dan suaminya, Cikgu Azam telah berkenalan sejak di bangku sekolah menengah lagi dimana pada ketika itu mereka berdua berstatus guru dan pelajar. Tetapi siapa sangka, dari status tersebut mereka akhirnya sah bergelar suami isteri. Benarlah orang kata kalau dah jodoh tak kemana.

Meskipun jarak usia mereka berbeza tetapi itu bukanlah satu penghalang untuk mereka mengecapi kebahagiaan. Hasil daripada perkahwinan tersebut, pasangan ini dikurniakan dua orang cahaya mata perempuan. Namun, kebahagiaan yang dibina akhirnya ‘hilang’ dalam sekelip mata sahaja apabila suaminya telah disahkan meninggal dunia pada bulan 8 tahun 2019 yang lalu iaitu ketika usianya 52 tahun. Dalam kesempatan itu, wanita ini berharap agar arwah suaminya ditempatkan dalam kalangan orang beriman.

@cikgebus???? bunyi asal – ?????????

'Awak Cikgu Saya, Awak Ayah Kepada Anak-Anak Kita Tapi Jodoh Kita Tak Panjang..' 5 'Awak Cikgu Saya, Awak Ayah Kepada Anak-Anak Kita Tapi Jodoh Kita Tak Panjang..' 6 'Awak Cikgu Saya, Awak Ayah Kepada Anak-Anak Kita Tapi Jodoh Kita Tak Panjang..' 7 'Awak Cikgu Saya, Awak Ayah Kepada Anak-Anak Kita Tapi Jodoh Kita Tak Panjang..' 8

Menjengah ke ruangan komen, kebanyakan netizen mengucapkan salam takziah buat mereka sekeluarga. Tidak kurang juga ada yang mendoakan agar wanita ini dan anak-anaknya diberi kekuatan dan ketabahan bagi menempuhi kehidupan yang akan datang.

Sumber: Cikgebus


'Awak Cikgu Saya, Awak Ayah Kepada Anak-Anak Kita Tapi Jodoh Kita Tak Panjang..' 9

The following two tabs change content below.

'Awak Cikgu Saya, Awak Ayah Kepada Anak-Anak Kita Tapi Jodoh Kita Tak Panjang..' 10
'Awak Cikgu Saya, Awak Ayah Kepada Anak-Anak Kita Tapi Jodoh Kita Tak Panjang..' 10'Awak Cikgu Saya, Awak Ayah Kepada Anak-Anak Kita Tapi Jodoh Kita Tak Panjang..' 2
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo