Infotainment

“Caprice, Apa Kau Buat Ni? Hancur Masa Depan Sebab Kebodohan Kau”

“Caprice, Apa Kau Buat Ni? Hancur Masa Depan Sebab Kebodohan Kau”

"Caprice, Apa Kau Buat Ni? Hancur Masa Depan Sebab Kebodohan Kau" 1

Sejak semalam hangat diperkatakan di media sosial kontroversi mengenai penyanyi Rap, Caprice susulan konflik yang berlaku antaranya dengan pendakwah terkenal, Ustaz Ebit Lew.

Perkara itu turut mendapat perhatian pelakon Nabila Huda atau lebih mesra dipanggil Abil menyifatkan tindakan Caprice itu hanya menghancurkan masa depannya.

BACA: Caprice Harap Hubungan Dengan Ebit Lew Kembali Pulih

Menerusi perkongsian di Twitter, Abil turut meminta supaya Caprice reda sekiranya tidak diberi peluang untuk memasuki sempadan Gaza kerana pasti ada sebab di sebalik apa yang berlaku.

"Caprice, Apa Kau Buat Ni? Hancur Masa Depan Sebab Kebodohan Kau" 2

"Caprice, Apa Kau Buat Ni? Hancur Masa Depan Sebab Kebodohan Kau" 3

“Cap..cap..Apa kau buat ni dik. Hancur hidup. Hancur future sebab kebodohan kau. Kita biar terkenal sebab bakat,kebijaksanaan dan kebaikan yang kite buat. Jangan terkenal sebab kebodohan atau kesilapan berulang yang kite buat dalam hidup.

“Mesti ada sebab kenapa Allah tak buka jalan tu. Yang nak buka aib orang tu kenapa. Kau beria nak menyatukan sebelum ini, end up kau pula nak memecah belahkan sesama Islam,” tulisnya.

Dalam satu lagi status, Abil turut menasihatkan artis di luar sana supaya menjaga adab, sentiasa rendah diri dan tidak bersikap kurang ajar. Kata Abil lagi, inilah masalah sering berlaku dimana seseorang itu akan lupa diri apabila jadi terkenal dan perhatian ramai.

"Caprice, Apa Kau Buat Ni? Hancur Masa Depan Sebab Kebodohan Kau" 4 "Caprice, Apa Kau Buat Ni? Hancur Masa Depan Sebab Kebodohan Kau" 5 "Caprice, Apa Kau Buat Ni? Hancur Masa Depan Sebab Kebodohan Kau" 6

Tidak hanya setakat itu, Abil turut memuat naik status berbaur sindiran terhadap Caprice mengenai pendedahannya mengambil ubat tidur kerana usaha jihadnya diganggu pihak luar.

"Caprice, Apa Kau Buat Ni? Hancur Masa Depan Sebab Kebodohan Kau" 7

Terdahulu, Caprice mendedahkan akaun Instagram miliknya disekat Ebit Lew serta memberi bayangan bahawa pendakwah itu punca dia tidak dibenarkan memasuki Gaza."Caprice, Apa Kau Buat Ni? Hancur Masa Depan Sebab Kebodohan Kau" 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo