Artikel Terkini

Cara Mudah Untuk Hilangkan Karat Pada Pintu Besi, Tidak Perlu Guna Kertas Pasir Langsung!

Cara Mudah Untuk Hilangkan Karat Pada Pintu Besi, Tidak Perlu Guna Kertas Pasir Langsung!
Cara Mudah Untuk Hilangkan Karat Pada Pintu Besi, Tidak Perlu Guna Kertas Pasir Langsung! 1

Meski pelbagai cara telah dilakukan, namun masalah karat pada pintu besi di rumah anda tidak dapat diatasi dan masih belum menemui jalan penyelesaiannya. 

Malah, mungkin ada juga segelintir di kalangan anda yang masih menggunakan kertas pasir sebagai jalan penyelesaian masalah tersebut. Namun, penggunaan kertas pasir ini boleh memberikan dan meninggalkan kesar calar pada pintu besi rumah anda. 

Selain menggunakan kertas pasir sebagai jalan pilihan untuk menyelesaikan masalah tersebut, jangan ada yang tidak tahu sebenarnya ada langkah yang mudah untuk menghilangkan karat pada pintu besi tanpa meninggalkan sebarang kesan calar. 

Cara Mudah Untuk Hilangkan Karat Pada Pintu Besi, Tidak Perlu Guna Kertas Pasir Langsung! 2

Menerusi satu perkongsian seorang individu di laman media sosial Instagram, Jason Jezi ada berkongsi satu tip mudah untuk menghilangkan karat pada pintu besi rumah dengan hanya menggunakan satu produk pencuci Good Maid Wiz.

Caranya memang senang sahaja, sapukan sedikit cecair pencuci Good Maid Wiz pada satu kain yang telah dibasahkan dengan air, kemudian gosokkan terus di permukaan karat pada pintu anda selama beberapa minit.

Hasilnya, anda dapat lihat masalah karat pada pintu rumah anda berjaya dihilangkan dan diatasi dengan begitu mudah sekali. Menarik bukan?

Cara Mudah Untuk Hilangkan Karat Pada Pintu Besi, Tidak Perlu Guna Kertas Pasir Langsung! 4

Cara Mudah Untuk Hilangkan Karat Pada Pintu Besi, Tidak Perlu Guna Kertas Pasir Langsung! 6 Cara Mudah Untuk Hilangkan Karat Pada Pintu Besi, Tidak Perlu Guna Kertas Pasir Langsung! 8 Cara Mudah Untuk Hilangkan Karat Pada Pintu Besi, Tidak Perlu Guna Kertas Pasir Langsung! 10

Sumber: Instagram Jason Jezi 

Ingin lebih tahu pelbagai tips untuk dekorasi rumah? Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi IMPIANA. Klik di sini.

Cara Mudah Untuk Hilangkan Karat Pada Pintu Besi, Tidak Perlu Guna Kertas Pasir Langsung! 12

Baca artikel berikutnya: Tabiat Suka Menyimpan Barang Diklasifikasi ‘Hoarding Disorder’, Disahkan Sebagai Salah Satu Penyakit Mental

Cara Mudah Untuk Hilangkan Karat Pada Pintu Besi, Tidak Perlu Guna Kertas Pasir Langsung! 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list