Infotainment

Cik B Terkejut Bapa Mahu Tuntut Harta Sepencarian Ibu

Cik B Terkejut Bapa Mahu Tuntut Harta Sepencarian Ibu 2

Semalam, Mahkamah Tinggi Syariah Kota Bharu menolak tuntutan hadanah yang dibuat oleh bekas suami usahawan kosmetik terkenal, Datuk Seri Vida iaitu Mohd Amin Yassin.

Bagaimanapun, Cik B dan Kacak diarahkan oleh mahkamah untuk menghubungi bapa mereka sekurang-kurangnya sekali dalam sebulan. Ia bertujuan mengelakkan ikatan silaturahim antara anak dengan bapa terputus.

BACA: Bekas Suami DSV Nak Tuntut Harta Sepencarian, Insurans Dua Anak Meninggal Dunia

Namun, apa yang menjadi perhatian ramai apabila bapa Cik B memaklumkan akan menuntut harta sepencarian dengan bekas isterinya ketika bercerai serta harta dua anaknya yang meninggal dunia termasuk pampasan insurans.

Perkara itu turut mendapat perhatian Cik B yang memuat naik status mengenai isu itu di laman Twitter miliknya serta meluahkan rasa terkejut.

Cik B Terkejut Bapa Mahu Tuntut Harta Sepencarian Ibu 3

Perkongsian Cik B itu juga turut membuatkan netizen terkejut kerana kebiasaannya bekas isteri yang akan menuntut harta sepencarian. Namun, ada netizen menjelaskan mengikut undang-undang bekas suami juga boleh berbuat demikian.

Dalam pada itu, netizen turut meminta Cik B dan ibunya Datuk Seri Vida tidak hanya berdiam diri serta meminta untuk menuntut nafkah anak-anak pula. Rata-rata netizen turut berharap agar Cik B sekeluarga terus tabah dan semoga segara urusan akan dipermudahkan.

Cik B Terkejut Bapa Mahu Tuntut Harta Sepencarian Ibu 4Cik B Terkejut Bapa Mahu Tuntut Harta Sepencarian Ibu 2
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo