Infotainment

Demi Kelansungan Hidup, Syafie Naswip Kongsi Cabaran Sepanjang Jadi ‘Rider’ Semasa PKP

Demi Kelansungan Hidup, Syafie Naswip Kongsi Cabaran Sepanjang Jadi 'Rider' Semasa PKP 2


Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini.

VOCKET

Disebabkan penularan COVID-19, ramai rakyat marhaen macam kita ini tengah susah kerana kehilangan sumber pendapatan. Pelakon terkenal seperti Syafie Naswip pun terjejas sebab banyak ‘job’ yang kena cancel. Akan tetapi, Syafie Naswip selamba sahaja pilih untuk jadi rider foodpanda sebab nak survive. Nak hidup lah katakan!

Tapi kan, jadi rider ini banyak cabaran nak kena hadap, lagi-lagi time bulan Ramadan ini. Kalau anda nak tau macam mana pahit manisnya bekerja sebagai seorang rider ini, jom kita tengok video Syafie Naswip kongsi pengalaman dia jadi rider foodpanda!

Menarik kan cerita Syafie Naswip ini? Ada buat anda rasa nak jadi rider foodpanda juga tak?

Kiriman Keriangan Merapatkan Kita

Screenshot-2021-04-27-at-4.21.26-PM

Selalunya apabila bulan Ramadan, kita mesti nak balik kampung berbuka dengan family kan? Tapi disebabkan tengah PKP, dan kita ini bukanlah golongan kayangan, macam mana nak rentas negeri jumpa family kan?

Jangan risau! Dengan app foodpanda, anda sudah boleh order untuk yang tersayang walaupun mereka tinggal di negeri lain. Selepas itu, anda video call lah sambil berbuka macam Syafie Naswip buat dalam video itu. At least, hilang lah sikit rindu itu bila tengok family tersenyum sebab anda buat surprise hantar makanan favourite mereka, bukan?

Lagi pun, banyak fadhilatnya kalau kita bagi makan untuk orang buka puasa tau! Lagi-lagi di bulan Ramadan ini yang keistimewaanya lebih dari bulan-bulan yang lain. Jadi apa tunggu lagi? Jom kita order untuk yang tersayang sekarang!

Sementara itu, kami kongsikan beberapa kisah rakyat marhaen yang menjadi ‘rider’ pada pautan di bawah ini.

Redah Hujan Lebat Demi Menghantar Pesanan, Usaha Murni ‘Rider’ Ini Dapat Penghargaan McDonalds

Daripada Pendapatan Enam Angka Kepada ‘Rider’ FoodPanda, Lelaki Ini Terpaksa Tukar Kerjaya Untuk Teruskan Hidup



Demi Kelansungan Hidup, Syafie Naswip Kongsi Cabaran Sepanjang Jadi 'Rider' Semasa PKP 2
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo