Infotainment

Enam Pelajar Terlibat Kes Buli Digantung Sekolah, Nama Sekolah Henry Gurney ‘Trending’ Di Twitter

Enam Pelajar Terlibat Kes Buli Digantung Sekolah, Nama Sekolah Henry Gurney ‘Trending’ Di Twitter
Enam Pelajar Terlibat Kes Buli Digantung Sekolah, Nama Sekolah Henry Gurney 'Trending' Di Twitter 1

Kini Trending

Enam Pelajar Terlibat Kes Buli Digantung Sekolah, Nama Sekolah Henry Gurney 'Trending' Di Twitter 2

Enam pelajar yang terlibat dalam kes buli di Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) Kuala Kangsar, Perak digantung persekolahan berkuat kuasa serta merta selama dua minggu.

Artikel berkaitan : Enam Pelajar Terlibat Kes Buli Ditahan, Menteri Kanan Pendidikan Kata Tak Melibatkan Institusi Seliaan KPM

Artikel berkaitan : Netizen Serang Akaun Youtube Pelajar Buli, Geram Tengok Pernah Upload Video Hafazan

Artikel berkaitan : Rakaman Remaja Lelaki Dibuli Di Asrama Bikin Netizen Geram, Harap Semua Kena Hukuman Setimpal

Enam Pelajar Terlibat Kes Buli Digantung Sekolah, Nama Sekolah Henry Gurney 'Trending' Di Twitter 4

Menurut Menteri Pembangunan Luar Bandar, Datuk Seri Mahdzir Khalid, Jawatankuasa Disiplin Maktab (JDM) telah mencadangkan bahawa enam pelajar berkenaan ditamatkan pengajian mereka daripada MRSM berkenaan.

Jawatankuasa Disiplin Maktab (JDM) MRSM sudah memanggil 10 pelajar yang terbabit dengan insiden berkenaan.

Dalam laporan yang disediakan, enam pelajar terbabit memukul mangsa manakala empat pelajar yang berada di lokasi kejadian didapati bersubahat dan membuat provokasi. Pelajar-pelajar ini berada di Tingkatan 1 hingga Tingkatan 3.

Ujarnya lagi, pihak Mara mengambil serius mengenai perkara berkenaan kerana melibatkan pelajar di institusi pendidikan di bawah Kementerian Pembangunan Luar Bandar serta hukuman yang sewajarnya akan diberikan.

Walau bagaimanapun, pihak Mara tidak akan mencampuri urusan siasatan dan menyerahkan semuanya kepada pihak polis untuk menjalankan siasatan selanjutnya.

Malang bagi MRSM yang mempunyai pelajar-pelajar yang pandai, dipanggil temuduga sebagai saringan, kualiti pendidikan, ko-kurikulum dan jati diri mereka diambil kira untuk kemasukan ke MRSM.

Tetapi masih juga berlaku lagi kejadian seumpama itu, jadi saya rasa amat kecewa kerana mereka tidak sepatutnya terdedah dengan perbuatan itu,” katanya.

Enam Pelajar Terlibat Kes Buli Digantung Sekolah, Nama Sekolah Henry Gurney 'Trending' Di Twitter 6 Enam Pelajar Terlibat Kes Buli Digantung Sekolah, Nama Sekolah Henry Gurney 'Trending' Di Twitter 8 Enam Pelajar Terlibat Kes Buli Digantung Sekolah, Nama Sekolah Henry Gurney 'Trending' Di Twitter 10 Enam Pelajar Terlibat Kes Buli Digantung Sekolah, Nama Sekolah Henry Gurney 'Trending' Di Twitter 12 Enam Pelajar Terlibat Kes Buli Digantung Sekolah, Nama Sekolah Henry Gurney 'Trending' Di Twitter 14 Enam Pelajar Terlibat Kes Buli Digantung Sekolah, Nama Sekolah Henry Gurney 'Trending' Di Twitter 16

Dalam pada itu, nama sekolah pemulihan akhlak iaitu Henry Gurney menjadi trending di laman Twitter apabila rata-rata netizen berharap agar pelaku yang membuli pelajar malang berkenaan akan di masukkan ke dalam sekolah berkenaan.

Difahamkan, sejak pagi tadi nama sekolah Henry Gurney menjadi trending serta mendapat lebih sembilan ribu tweets di laman Twitter.

Sumber : Harian Metro


Enam Pelajar Terlibat Kes Buli Digantung Sekolah, Nama Sekolah Henry Gurney 'Trending' Di Twitter 18

The following two tabs change content below.


Enam Pelajar Terlibat Kes Buli Digantung Sekolah, Nama Sekolah Henry Gurney 'Trending' Di Twitter 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list