Artikel Terkini

Firma antarabangsa keluarkan peta tempat paling selamat dan berbahaya

Firma antarabangsa keluarkan peta tempat paling selamat dan berbahaya
Firma antarabangsa keluarkan peta tempat paling selamat dan berbahaya 1

LONDON – Sebuah syarikat  berpangkalan di London, International SOS mengeluarkan peta bagi menunjukkan beberapa tempat paling berbahaya di dunia untuk dilawati pada tahun depan, lapor portal berita metro.co.uk semalam.

Dalam peta tersebut, ia turut menyenaraikan Ukraine sebagai lokasi yang berbahaya untuk dilawati oleh pelancong selepas tentera Rusia menceroboh dan menyerang negara tersebut sejak 24 Februari lalu sehingga kini.

Syarikat pengurusan risiko perjalanan itu mengeluarkan Peta Risiko Perjalanan tahunannya bagi membantu orang ramai dan firma perniagaan mengetahui tempat-tempat yang selamat untuk dikunjungi pada tahun 2023.

Menggunakan pendekatan yang didorong oleh maklumat, pakar-pakar meletakkan Afghanistan, Syria, Mali, Iraq dan Ukraine sebagai negara berpotensi paling berbahaya untuk dikunjungi oleh orang ramai dan firma perniagaan tahun depan.

Sebelum perang Rusia-Ukraine bermula, firma itu menganggap Ukraine sebagai negara berisiko sederhana dari segi keselamatan tetapi statusnya kini telah bertukar menjadi ‘melampau’ untuk dikunjungi oleh golongan tersebut.

United Kingdom (UK), Jerman dan Perancis serta kebanyakan negara Eropah lain kekal berisiko rendah, kata firma International SOS itu.

Negara-negara yang didakwa oleh firma tersebut sebagai ‘pertaruhan selamat’ yang terbaik untuk melakukan perjalanan pada tahun 2023 ialah Norway, Finland, Switzerland, Denmark dan Iceland. – Agensi


Firma antarabangsa keluarkan peta tempat paling selamat dan berbahaya 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo