Infotainment

Geng, OPPO & MK K-Clique Lancarkan Set Edisi Terhad OPPO Reno5 F “MK”!

Geng, OPPO & MK K-Clique Lancarkan Set Edisi Terhad OPPO Reno5 F “MK”!

Geng, OPPO & MK K-Clique Lancarkan Set Edisi Terhad OPPO Reno5 F "MK"! 1

Halah, halah, halah selebriti pujaan ramai ni buat hati wanita melting tau. Sebelum ni dah lah buat lagu dengan Loca B pasal OPPO, kali ni dia datang pula dengan limited edition. Bukan main cantik lagi phone case OPPO Reno5 F ni.

Peminat MK K-Clique mesti teruja kan bila MK dan OPPO ni bekerjasama kan? Yalah mana taknya, hari-hari boleh tengok autograf MK kat phone case tu. Orang cakap bila dah suka ni tak dapat tengok muka pun, dapat tengok autograf pun dah okey!

Geng, OPPO & MK K-Clique Lancarkan Set Edisi Terhad OPPO Reno5 F "MK"! 2

Kalau korang nak tahu OPPO Reno5 F kini dilancarkan dengan warna terbaru, iaitu Crystal Silver dan paling best ada autograf MK pada kotak dan phone case OPPO Reno5 F Crystal Silver ni.

Lagi bertambah menarik, phone case keluaran MK ni glow in the dark tau. So malam-malam marka call dah tak perlu tercari-cari lagi telefon. Nampak jer cahaya phone case dah tahu. Kalau korang keluar time malam, baru la boleh rasa special sikit, rasa macam one of a kind gitu!

Sambil-sambil korang tengah feeling-feeling nak dapatkan phone OPPO keluaran MK ni, apa kata kami bagi korang layan dulu apa kehebatan OPPO Reno5 F ni. Paling penting korang takkan menyesal bila korang beli nanti!

1. Kuasa Kamera Semakin Gempak

Geng, OPPO & MK K-Clique Lancarkan Set Edisi Terhad OPPO Reno5 F "MK"! 3

Fuhh! Betul-betul gempak kamera OPPO Reno5 F ni. Bukan apa bila dah asyik duduk rumah tu korang mesti akan selfie atau buat content kan? Yalah tak nak bagi media sosial korang sendu lah katakan. Kang lama tak upload gambar macam bosan pula kan bila follower jelajah media sossial korang.

Tapi dengan OPPO Reno5 F ni memang best. Siap ada empat kamera belakang yang terdiri dari kamera utama 48 MP, ultra-wide 8 MP, macro 2 MP, dan mono 2 MP.

Untuk kamera selfie korang boleh dapat gambar yang cun, sebabnya OPPO Reno5 F ni beresolusi 32 MP yang disertakan dengan punch hole.

Sistem kamera belakang OPPO Reno5 F pula dilengkapi dengan filter baru iaitu Dynamic Bokeh yang menggabungkan effect motion blur dan low light XDR, hingga mode Night Plus yang dapat mengoptimalkan pengambilan foto pada waktu malam.

Geng, OPPO & MK K-Clique Lancarkan Set Edisi Terhad OPPO Reno5 F "MK"! 4

OPPO Reno 5F ini juga membawa filter AI bokeh seperti AI Color Portrait hingga Night Flare Portrait. Paling menarik teknologi ini mampu merakam video dengan kuasa resolusi 4K hingga 30 fps dan EIS.

Memang lagi awesome lah gambar-gambar korang bila guna OPPO Reno5 F ni. Nak pula ada phone case yang cantik macam keluar OPPOxMK ni, lagi lah setiap masa nak pegang phone.

Geng, OPPO & MK K-Clique Lancarkan Set Edisi Terhad OPPO Reno5 F "MK"! 5

Geng, OPPO & MK K-Clique Lancarkan Set Edisi Terhad OPPO Reno5 F "MK"! 6

Okey lah tak nak cakap banyak, kami nak bagi korang layan beberapa keping gambar yang diambil menggunakan phone OPPO Reno5 F dengan fungsinya tersendiri. Kalau korang nak tahu Reno5 F sangat sesuai untuk merakam semua momen kehidupan korang. Dari gambar makro hingga ultra wide-angle dan zoom.

AI Color Portrait Video

FungsiAI Color Portrait Video mampu menyokong kamera hadapan dan belakang, fungsi ini boleh mengesan objek manusia dan latar belakang lalu memisahkannya secara pintar. Sekaligus dengan kuasa AI Color Portrait Video ini juga akan menjadi shots korang lebih cantik dan luas biasa.

Dual-View Video

Dengan phone ni juga korang boleh menggunakan mod Dual-View Video serentak pada kamera hadapan dan belakang untuk merakam dua situasi dalam satu video.

Apabila korang menghidupkan mod ini, dua paparan kamera depan dan belakang akan kelihatan pada skrin.

Terdapat tiga mod skrin berbeza iaitu Top & Bottom Even, Rectangular (hampir sama dengan panggilan video di WeChat), dan Circular (seakan panggilan video di WeChat tetapi berbentuk bulat).

Monochrome Video

Geng, OPPO & MK K-Clique Lancarkan Set Edisi Terhad OPPO Reno5 F "MK"! 7

OPPO Reno 5F juga dilengkapi dengan mod Monochrome Video yang menyokong kamera utama bagi menonjolkan warna terpilih seperti merah, hijau atau biru dalam video ketika menggunakan GPU bagi menyingkirkan warna lain.

Monochrome Video menyokong video 720p/30FPS dan 1080p/30FPS bagi menonjolkan bintang sebenar dalam video dengan penghasilan kesan gambar menakjubkan melalui warna yang berbeza.

Night Plus

Selain itu, OPPO Reno 5F juga dilengkapi ciri hebat Dynamic Bokeh, Night Plus, Night Flare Portrait, EIS Steady Video AI Scene Enhancement 2.0, AI Color Portrait dan AI Beautification 2.0 yang memberi kesan gambar lebih menarik serta semula jadi.

Soloop

Geng, OPPO & MK K-Clique Lancarkan Set Edisi Terhad OPPO Reno5 F "MK"! 8

Kalau korang nak video korang bertambah kualiti seakan akan filem gituuu, korang boleh guna mod Soloop untuk menambah kesan unik dan muzik pada video korang nanti. Boleh lah nak acah-acah buat video hindustand lari. Hehe.

2. Rekaan Yang In Trend

Geng, OPPO & MK K-Clique Lancarkan Set Edisi Terhad OPPO Reno5 F "MK"! 9

Korang akan lebih selesa bila guna OPPO Reno 5F ni. Ni semua gara-gara rekaan bentuknya yang lebih ringan dengan berat 172 gram dan ketebalan 7,8 mm.

Di bahagian belakang, korang akan nampak sedikit perbezaan dengan modul kamera Reno 5 yang lain sebab Reno5 F ini mempunyai bentuk kamera yang memanjang dengan tiga kuasa kamera.

3. Jimat Masa Dengan Pengecasan Yang Lebih Pantas

Geng, OPPO & MK K-Clique Lancarkan Set Edisi Terhad OPPO Reno5 F "MK"! 10

Untuk korang yang selalu sibuk dengan kerja harian, ini salah satu telefon pintar yang paling ngam. Dengan OPPO Reno 5F ini tak perlu nak charges lama-lama, sebabnya di dalam phone ni ada teknologi 30W VOOC Flash Charge 4.0.

Jadi jimat lah masa korang untuk nak tunggu bateri phone penuh. Nak-nak lagi phone ni juga ada sistem pemproses MediaTek Octa-core untuk gaya hidup yang pantas. Memang kena dengan jiwa korang yang tak suka tunggu lama-lama.

4. Sistem ColourOS 11.1 Untuk Gamer

Geng, OPPO & MK K-Clique Lancarkan Set Edisi Terhad OPPO Reno5 F "MK"! 11

Kaki game mesti suka phone ni sebabnya kuasa ColourOS 11.1 ni akan jadikan permainan video game korang lagi smooth dan lancar jer. Kiranya kalau korang guna phone keluaran OPPOxMK ni confirm tak ada lagi istilah game jem.

Bukan tu jer, kuasa ColourOS 11.1 juga mampu jadikan sistem privasi telefon korang lebih selamat dan terjamin. So kalau korang tinggal kat mana-mana pun tak ada orang dapat buka phone korang.

Senang cerita dengan OPPO Reno5 F ni akan memudahkan korang dari setiap segi. Rugi kalau korang tak grab. Siap dapat phone case MK lagi tau. Bukan tu jer, korang siap dapat phone yang ada bodycantik dan unik.

Bab teknologi tak nak cakap banyak lah, korang akan betul-betul buat jatuh cinta bila korang guna. Haih rasa tak sabar nak gengam OPPO Reno 5F ni.

Geng, OPPO & MK K-Clique Lancarkan Set Edisi Terhad OPPO Reno5 F "MK"! 12

Bagi korang yang nak juga gengam OPPO Reno 5F ni jangan lupa dapatkan OPPO Reno5 F “MK” Limited Edition korang sekarang dan jadi yang terawal untuk memilikinya!

Terus ke website OPPO, Facebook OPPO dan dapatkannya di OPPO Official Store di Shopee ! Korang boleh dapat free power bank dan Limited Edition Phone Case bernilai RM198. Tak kan tak nak kot?



Geng, OPPO & MK K-Clique Lancarkan Set Edisi Terhad OPPO Reno5 F "MK"! 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo