Infotainment

GPS Setuju Gabung Dengan BN,PN Dan GRS Untuk Membentuk Kerajaan Persekutuan

GPS Setuju Gabung Dengan BN,PN Dan GRS Untuk Membentuk Kerajaan Persekutuan
GPS Setuju Gabung Dengan BN,PN Dan GRS Untuk Membentuk Kerajaan Persekutuan 1

Follow Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini

Segala teka teki mengenai gabungan yang akan membentuk kerajaan persekutuan selepas Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) hampir terjawab pada petang ini apabila Tan Sri Abang Johari Tun Openg selaku Pengerusi Gabungan Parti Sarawak (GPS) tampil membuat kenyataan yang dibuat pada petang ini.

Artikel Berkaitan:

Menerusi sidang media yang berlangsung, Tan Sri Abang Johari Tun Openg mengesahkan pihak mereka sedia untuk bergabung dengan Perikatan Nasional (PN) beserta Barisan Nasional (BN) dan Gabungan Rakyat Sabah (GRS) untuk membentuk kerajaan persekutuan yang stabil dan kukuh.

GPS Setuju Gabung Dengan BN,PN Dan GRS Untuk Membentuk Kerajaan Persekutuan 2

“Everybody wants to see me,” seloroh Tan Sri Abang Johari Tun Openg selepas disoal wartawan mengenai Dato’ Seri Anwar Ibrahim yang mahu berjumpa beliau. Beliau walau bagaimanapun memilih untuk bergabung dengan PN, BN dan GRS demi kesejahteraan rakyat.

Pihak GPS juga turut mengemukan calon Perdana Menteri Malaysia pilihan mereka iaitu Tan Sri Muhyiddin Yassin. Walau bagaimanapun, Perdana Menteri Malaysia ke-10 bakal ditentukan oleh Yang di-Pertuan Agong.

Perkara tersebut diumumkan oleh Premier Sarawak yang juga Pengerusi GPS Datuk Patinggi Tan Sri Abang Johari Tun Openg pada sidang media di Ibu Pejabat Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB), di Kuching, sebentar tadi.


GPS Setuju Gabung Dengan BN,PN Dan GRS Untuk Membentuk Kerajaan Persekutuan 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo