Infotainment

Harith Iskander Dakwa Tak Bantu Mangsa Banjir, ATM Bersuara Siap Tepek Gambar Bukti

Harith Iskander Dakwa Tak Bantu Mangsa Banjir, ATM Bersuara Siap Tepek Gambar Bukti
Harith Iskander Dakwa Tak Bantu Mangsa Banjir, ATM Bersuara Siap Tepek Gambar Bukti 1

Kini Trending

Harith Iskander Dakwa Tak Bantu Mangsa Banjir, ATM Bersuara Siap Tepek Gambar Bukti

Sebelum ini, pelawak Harith Iskander telah mengeluarkan kenyataan dengan mempersoalkan peranan anggota Angkatan Tentera Malaysia (ATM) dalam membantu mangsa banjir di media sosial miliknya.

Harith Iskander Dakwa Tak Bantu Mangsa Banjir, ATM Bersuara Siap Tepek Gambar Bukti 4

Dakwaan itu telah menarik perhatian ramai pihak untuk memberi reaksi dan respon termasuklah pihak Angkatan Tentera Malaysia (ATM).

Menerusi ruangan komen di platform itu, ATM memberi penjelasan dengan menegaskan pelbagai agensi telah turun padang membantu mangsa banjir.

Saudara juga turut turun padang dalam menyalurkan bantuan kepada mangsa-mangsa banjir yang terjejas. Kita percaya masing-masing mempunyai peranan dan tanggungjawab kepada masyarakat yang lain.

Angkatan Tentera Malaysia tidak terkecuali dalam berganding bahu bersama-sama dengan pelbagai agensi bagi membantu mangsa bencana banjir.

Antaranya adalah Tentera Udara Diraja Malaysia, Polis Diraja Malaysia (PDRM), Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JPBM), Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM), dan Angkatan Pertahanan Malaysia (APM).

Turut terlibat, Jabatan Pengaliran dan Saliran (JPS), Jabatan Kerja Raya (JKR), Setiausaha Kerajaan Pahang (SUK) dan Jabatan Kesihatan Negeri Pahang (JKNP) dalam pengurusan bencana banjir di Pusat Kawalan Operasi Bencana (PKOB) di Wisma Sri Pahang.

Marilah kita sama-sama berdoa agar segala usaha kita sama ada melalui agensi keselamatan mahupun secara individu seperti mana yang dilakukan oleh saudara Harith dan seluruh keluarga Malaysia dalam membantu mereka yang terkesan dipermudahkan segala usaha dan perjalanan kita.

Dalam entri yang sama, ATM turut memuat naik beberapa keping foto bagi mengukuhkan lagi pihak tersebut berada di tempat kejadian.

Harith Iskander Dakwa Tak Bantu Mangsa Banjir, ATM Bersuara Siap Tepek Gambar Bukti 6

Harith Iskander Dakwa Tak Bantu Mangsa Banjir, ATM Bersuara Siap Tepek Gambar Bukti 8

Di ruangan komen, rata-rata warganet turut meluahkan rasa tidak berpuas hati dengan tindakan pemilik nama Harith Iskander Musa.

Malah, ada yang menggesa pelakon berumur 55 tahun itu untuk membuat permohonan maaf kepada ATM.

Terdahulu, Harith mendakwa tidak melihat anggota ATM sepanjang empat hari dia berada di kawasan terjejas banjir iaitu di Shah Alam, Banting dan Hulu Langat.

Sumber: Facebook @Harith Iskander


Harith Iskander Dakwa Tak Bantu Mangsa Banjir, ATM Bersuara Siap Tepek Gambar Bukti 10

The following two tabs change content below.


Harith Iskander Dakwa Tak Bantu Mangsa Banjir, ATM Bersuara Siap Tepek Gambar Bukti 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo