Infotainment

Ini Benda Menarik Korang Kena Tahu Tentang MILO® Sayang Bumi Yang Mendapat Pujian Ramai

Ini Benda Menarik Korang Kena Tahu Tentang MILO® Sayang Bumi Yang Mendapat Pujian Ramai

Ini Benda Menarik Korang Kena Tahu Tentang MILO® Sayang Bumi Yang Mendapat Pujian Ramai 1

Kini Trending

Ini Benda Menarik Korang Kena Tahu Tentang MILO® Sayang Bumi Yang Mendapat Pujian Ramai 2

Pencemaran plastik dan perubahan iklim bumi sudah menjadi satu masalah yang tidak asing lagi dalam kehidupan kita. Sudah menjadi tanggungjawab kita juga untuk menjaga bumi ini dari terus rosak atas perbuatan kita sendiri.

Siapa kat sini peminat setia MILO®? Sekarang mereka tengah berusaha nak capai pelepasan sifar bersih menjelang 2050. Bagi kami, ianya tak mustahil! Itu pun kalau korang sokong usaha yang dilakukan oleh mereka ni..

Ini Benda Menarik Korang Kena Tahu Tentang MILO® Sayang Bumi Yang Mendapat Pujian Ramai 3

Demi kelestarian alam sekitar, MILO® mengambil langkah pertama menerusi MILO® Sayang Bumi yang dilancarkan baru-baru ni. Korang rasa kenapa mereka buat kempen ni?

Haa, selain mencapai pelepasan sifar bersih menjelang 2050, MILO® nak pastikan semua bungkusan mereka dapat digunakan atau dikitar semula menjelang 2025. Kami yakin matlamat ni akan berjaya berkat sokongan korang.

“MILO® membekalkan tenaga berkhasiat kepada jutaan rakyat Malaysia setiap hari – ini bermakna setiap hari, kami berupaya menginspirasi jutaan rakyat Malaysia untuk bertindak demi kelestarian bumi. Bumi memerlukan juara untuk memperjuangkan matlamat yang lebih besar: Masa hadapan bumi yang lebih sihat dan lestari. Sebagai jenama yang dekat di hati rakyat, kami ingin memainkan peranan dalam menyatukan juara-juara kami terhadap komitmen kelestarian bumi menerusi MILO® Sayang Bumi.”

-April Wong, Pegawai Eksekutif Perniagaan – Ready-to-Drink, Nestlé (Malaysia) Berhad-

Ini Benda Menarik Korang Kena Tahu Tentang MILO® Sayang Bumi Yang Mendapat Pujian Ramai 4

Kali ni, MILO® Sayang Bumi nak fokus untuk kurangkan sisa plastik di tapak pelupusan dan saluran air. Selain mengurangkan pengeluaran plastik, MILO® nak mengajak korang menggunakan sumber tenaga yang boleh diperbaharui.

Antara inisiatif terbaik yang MILO® telah buat ialah…

Ini Benda Menarik Korang Kena Tahu Tentang MILO® Sayang Bumi Yang Mendapat Pujian Ramai 5

Kempen kitar semula pek minuman terpakai oleh MILO® UHT dengan kerjasama Tetra Pak sejak tahun 2012. Pek minuman yang dikitar semula boleh diproses jadi genting atap poli Aluminium serta papan panel ‘hijau’ untuk komuniti yang memerlukan.

Usaha pengenalan 100% straw kertas untuk seluruh rangkaian MILO® UHT pada tahun 2020. Bakal menjimatkan sehingga 200 juta straw plastik setiap tahun.

  • Program-program Penebusan MILO®

Bagi mengelakkan sisa plastik berakhir di tapak pelupusan serta saluran air, MILO® berusaha untuk kumpul balik bungkusan MILO® terpakai daripada pengguna. Sebagai contoh, kempen MILO® Stik Pek X-Change yang dilancarkan baru-baru ni.

Bukan setakat kumpul balik bungkusan stik pek dan ‘sachet’ MILO® terpakai, malah mengguna semula (‘upcycling’) bungkusan-bungkusan ni untuk hasilkan kraftangan MILO® yang unik dengan kerjasama komuniti setempat.

  • Bungkusan Kertas untuk MILO® Less Sugar

Inisiatif Nestlé Malaysia yang pertama kali dibuat. Bungkusan luaran produk MILO® Less Sugar digantikan dengan bungkusan kertas yang boleh dikitar semula.

Peralihan kepada 100% cawan kertas. Lengkap dengan usaha mendidik murid-murid sekolah tentang kepentingan pengasingan sisa.

  • Van MILO® dengan Panel Solar

Ini Benda Menarik Korang Kena Tahu Tentang MILO® Sayang Bumi Yang Mendapat Pujian Ramai 6

Transformasi van MILO® ikonik dengan panel solar. Ia menukarkan tenaga solar kepada tenaga elektrik untuk menggantikan penjana yang bergantung pada bahan api.

Banyak jugak inisiatif yang dibuat sempena MILO® Sayang Bumi. Mesra alam pulak tu. Korang pun tak boleh ketinggalan untuk ambil bahagian sekali. Semua ni demi bumi hijau!

Ini Benda Menarik Korang Kena Tahu Tentang MILO® Sayang Bumi Yang Mendapat Pujian Ramai 7

Jadi, tunggu apa lagi? Jom kita sama-sama sokong MILO® Sayang Bumi. Kita jayakan usaha murni yang dibuat oleh MILO®. Kami yakin kempen ni akan dapat perhatian ramai tentang kepentingan menjaga alam sekitar.

Ini Benda Menarik Korang Kena Tahu Tentang MILO® Sayang Bumi Yang Mendapat Pujian Ramai 8

Jangan lupa tengok majlis perasmian secara maya MILO® Sayang Bumi yang bakal bersiaran secara langsung pada 5 April 2021, jam 7 malam di Facebook Page MILO Malaysia. Klik sini untuk info lebih lanjut tentangnya!

Untuk sama-sama melestarikan usaha ke arah kebaikan bumi bersama MILO® Sayang Bumi, korang boleh layari: https://www.milo.com.my/


Ini Benda Menarik Korang Kena Tahu Tentang MILO® Sayang Bumi Yang Mendapat Pujian Ramai 9

The following two tabs change content below.

Ini Benda Menarik Korang Kena Tahu Tentang MILO® Sayang Bumi Yang Mendapat Pujian Ramai 10
Ini Benda Menarik Korang Kena Tahu Tentang MILO® Sayang Bumi Yang Mendapat Pujian Ramai 10Ini Benda Menarik Korang Kena Tahu Tentang MILO® Sayang Bumi Yang Mendapat Pujian Ramai 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo