Infotainment

Iran Beri Amaran, Bakal Serang Israel Jika Terus Tindas Negara Islam

Iran Beri Amaran, Bakal Serang Israel Jika Terus Tindas Negara Islam
Iran Beri Amaran, Bakal Serang Israel Jika Terus Tindas Negara Islam 1


Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini.

VOCKET

Iran mengancam untuk menyerang Israel dan memberi amaran kepada negara Yahudi itu supaya untuk berhenti mengganggu negara Islam.

Hal itu ditegaskan oleh Presiden Ebrahim Raisi saat perarakan tentera pada Hari Tentara Nasional. Baginya, apa sahaja tindakan Israel terhadap Iran akan menyebabkan serangan ke tengah-tengah ibu kota Israel.

“Mesej kami kepada rejim Zionis ialah jika anda mahukan normalisasi hubungan dengan beberapa negara di rantau ini, anda harus tahu bahawa walaupun pergerakan terkecil anda tidak boleh disembunyikan daripada perisikan, keselamatan dan angkatan bersenjata kami,” kata Raisi merujuk kepada Israel.

“Dan anda harus tahu bahawa jika anda membuat langkah kecil terhadap negara Iran, angkatan bersenjata kami akan menyerang terus ke jantung rejim Zionis. Jangan sesekali mencetuskan kemarahan negara Islam kerana anda tidak akan tahu apa akibatnya,” tegasnya.

Mesej Ebrahim ini juga dikatakan amaran buat Israel agar berhenti menindas umat Islam, terutamanya rakyat Palestin. Rejim Zionis seharusnya sedar apa akibat yang bakal mereka terima jika menentang umat Islam.

Iran sendiri sedang berunding dengan AS untuk memulihkan perjanjian nuklear 2015 (JCPOA). Perjanjian itu, yang dibuat di bawah Presiden AS Barack Obama, dibatalkan di bawah Trump.

Jika perjanjian itu berjaya, Iran sekali lagi akan bebas daripada sekatan. Tetapi setakat ini perbincangan diantara dua negara masih terhenti.

Israel sendiri telah menyuarakan kebimbangan mengenai nuklear Iran. Malahan beliau berkata beliau tidak akan menerima status Iran sebagai negara ambang nuklear.

“Strategi kita bertahan bukan menyerang,” kata Raisi lagi.

Ini sebab kenapa negara-negara Islam mengiktiraf kedaulatan Israel. Rujuk pautan di bawah untuk membaca.

Ini Sebab Kenapa Negara-Negara Islam Mengiktiraf Kedaulatan Israel

Dalam Diam Israel Sebenarnya Ada Hati Pada Malaysia, Pasang Niat Mahu Jalin Hubungan

Apa Yang Anda Perlu Tahu Mengenai Unit 8200, Agensi Risikan Siber Israel


Iran Beri Amaran, Bakal Serang Israel Jika Terus Tindas Negara Islam 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list