Infotainment

Isu Ebit Lew & Caprice, PU Syed Tegur Netizen Jangan Taksub

Isu Ebit Lew & Caprice, PU Syed Tegur Netizen Jangan Taksub
Isu Ebit Lew & Caprice, PU Syed Tegur Netizen Jangan Taksub 1

Sejak minggu lalu hangat diperkatakan mengenai kemelut antara pendakwah terkenal, Ustaz Ebit Lew dan penyanyi rap Caprice mengenai misi bantuan ke Gaza.

Perkara itu turut mendapat perhatian Pencetus Ummah (PU) Syed Mohd Bakri yang meminta agar isu tersebut diselesaikan dengan baik.

BACA: PU Syed Minta Netizen Henti Selongkar Pasal Da’i Syed

Menerusi satu perkongsian di Instagram, PU Syed turut menegur netizen supaya tidak menjadi hakim serta taksub kepada sesiapa sahaja di antara mereka.

Isu Ebit Lew & Caprice, PU Syed Tegur Netizen Jangan Taksub 2

“Isu Ustaz Ebit Lew, Nadir, Ustaz Salman, Caprise, Bro Firdaus Wong. Kita serah pada mereka untuk selesaikan, netizen tak boleh jadi hakim dan jangan taasub kepada siapa sahaja,” katanya.

Kata PU Syed lagi, dia tiada niat untuk mengulas mengenai isu tersebut kerana bimbang menambah parah lagi dengan apa yang berlaku.

“Ambe taknak ulas kerana ianya bukan menyelesaikan isu, tapi boleh menambah parah umat ini dengan isu-isu seperti ini, dan ditambah lagi.

“Netizen akan tetap mahu menjadi hakim dek kerana emosi dan merasa pihak yang dia suka itu betul..dan yang tak mereka sukai itu salah,” katanya.


Isu Ebit Lew & Caprice, PU Syed Tegur Netizen Jangan Taksub 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source

kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo