Infotainment

Jana Pendapatan Beribu Ringgit Sambil Nikmati Pelbagai Faedah Menarik Dengan Grab!

Jana Pendapatan Beribu Ringgit Sambil Nikmati Pelbagai Faedah Menarik Dengan Grab! 2

Kini Trending

Johor Foodie

Sejak pandemik COVID-19 melanda dunia, banyak perkara yang dah berubah menjadi norma baharu, salah satunya adalah servis penghantaran makanan dan barangan harian. Kalau dulu kena beratur di kedai, tapi sekarang orang lebih suka untuk pesan secara online je.

Bukan je memudahkan kehidupan, tapi servis penghantaran makanan dan barang ni dah jadi satu sumber rezeki pula untuk mereka yang terkesan teruk dari segi pendapatan dan kehilangan kerja semasa COVID-19.

Mesti ada yang tak percaya kan? Jom ikuti kisah abang rider ni!

Jana Pendapatan Beribu Ringgit Sambil Nikmati Pelbagai Faedah Menarik Dengan Grab! 4

mstar.com.my

Menurut seorang rakan penghantar, Muhammad Fakhrullah Harizz Masnawi, 26, kepuasan sepanjang menggalas tugas sebagai rakan penghantar GrabFood berbayar apabila melihat ‘slip gaji’ pada setiap bulan yang mampu mencecah angka lumayan.

“Pendapatan purata saya setiap bulan boleh mencecah antara RM3,000 hingga RM4,000. Malah yang paling tinggi saya pernah dapat sebanyak RM6,000 hingga RM7,000 sebelum PKP dilaksanakan pada bulan Mac tahun lalu.”

Korang boleh baca kisah Fakrullah yang memberi inspirasi ni dengan lebih lanjut, di sini. 

Grab sebagai syarikat perkhidmatan penghantaran digital terkenal dan dah jadi pilihan rakyat Malaysia sejak bertahun-tahun, kini membuka peluang kepada sesiapa sahaja untuk menyertai mereka, di samping jana pendapatan lumayan!

Jana Pendapatan Beribu Ringgit Sambil Nikmati Pelbagai Faedah Menarik Dengan Grab! 5

The Star

Kalau korang nak tahu, Grab kini masih mencari lebih ramai orang untuk menyertai mereka dan mencari pendapatan sampingan. Tak kisah korang nak buat part time atau full time, yang penting korang ada kenderaan sendiri!

Ini antara faedah yang korang boleh dapat dengan sertai Grab!

Rakan penghantar Grab

Jana Pendapatan Beribu Ringgit Sambil Nikmati Pelbagai Faedah Menarik Dengan Grab! 6

Grab Malaysia

Korang ada motor sendiri? Ada lesen dan boleh bawa motor? Haa..korang dah boleh jadi abang atau akak rider Grab dan jana pendapatan sehingga RM700 seminggu* dengan buat penghantaran GrabFood, GrabMart atau GrabExpress. Daftar hari ni dan dalam 9 hari dah boleh mula buat penghantaran dan dapat income!

*Tertakluk kepada faktor-faktor seperti lokasi

Bukan itu je, korang juga boleh tunaikan hasil harian korang setiap hari (daily cash out), bekerja mengikut masa anda sendiri (fleksibel) dan nikmati pelbagai manfaat dari program GrabBenefits. Nak tahu manfaat apa? Baca selanjutnya!

Kalau korang berminat untuk jadi rakan penghantaran Grab dan nak tahu lebih lanjut, klik sini. 

 

Rakan pemandu Grab

Jana Pendapatan Beribu Ringgit Sambil Nikmati Pelbagai Faedah Menarik Dengan Grab! 7

Grab Malaysia

Sekarang ni, ramai juga yang berkereta yang memilih untuk jadi pemandu Grab sebagai kerja sampingan, tak kisahlah sama ada servis e-hailing ataupun penghantaran (GrabFood, GrabExpress, GrabMart & GrabSupermarket), semuanya boleh mendatangkan hasil.

Ada juga yang buat sepenuh masa. Mana taknya, korang bukan je boleh bekerja dalam waktu yang fleksibel, malah boleh jana pendapatan lebih daripada RM1000 seminggu dengan e-haling sahaja. Kalau buat penghantaran juga, lagi masyuk!

*Tertakluk kepada faktor-faktor seperti lokasi

Risau tentang kos-kos untuk dapatkan lesen PSV dan sebagainya untuk melakukan e-hailing? Korang juga akan terima bayaran balik dari Grab sehingga RM300 untuk kos-kos yang berkenaan.. Untung tu!

Berminat nak jadi rakan pemandu Grab dan nak tahu syarat-syarat kelayakannya? Klik di sini. 

 

Nikmati lebih ganjaran dengan GrabBenefits!

Grab to pilot motorbike-hailing service in Malaysia

Tech Asia

Oh ya, sebagai menghargai rakan penghantar dan rakan pemandu, Grab telah memperkenalkan program kesetiaan GrabBenefits yang bertujuan untuk melindungi kebajikan dan mengurangkan kos operasi mereka seperti:

  1. Rebat dari Mesra Fuel Savers Programme (Petronas)
  2. Rebat pembaikan dan penyelenggaraan kenderaan Shell
  3. Rebat bulanan pascabayar Maxis Hotlink (RM60)

Jadi, apa tunggu lagi. Jom ubah kehidupan korang dan jana pendapatan tambahan dengan Grab!

Untuk maklumat lanjut, layari laman web Grab di bawah:

 


Jana Pendapatan Beribu Ringgit Sambil Nikmati Pelbagai Faedah Menarik Dengan Grab! 8

The following two tabs change content below.

Jana Pendapatan Beribu Ringgit Sambil Nikmati Pelbagai Faedah Menarik Dengan Grab! 9

it ain’t watcha write
it’s the way atcha write it

Jana Pendapatan Beribu Ringgit Sambil Nikmati Pelbagai Faedah Menarik Dengan Grab! 9



Jana Pendapatan Beribu Ringgit Sambil Nikmati Pelbagai Faedah Menarik Dengan Grab! 2
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo