Artikel Terkini

Jangan Tayang Atau Update Status Dah Dapat Bayaran RM10K

Jangan Tayang Atau Update Status Dah Dapat Bayaran RM10K
Jangan Tayang Atau Update Status Dah Dapat Bayaran RM10K 1

20 April 2022, tarikh yang ditunggu-tunggu oleh pemilik akaun KWSP yang telah memohon pengeluaran khas. Jumlah kelayakkan bagi setiap pemegang akaun KWSP adalah sejumlah RM 10,000.

Menurut KWSP, seramai 5.3 juta pemegang akaun telah membuat permohonan dengan kos keseluruhan adalah Rm 40.1 bilion. Walaupun baru sahaja pembayaran dilakukan, Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) sudah mula menerima aduan dari penerima caruman yang diganggu oleh kumpulan sendikit “scamer”

Mencari mangsa dalam talian

Menurut Datuk Nadzim Johan selaku ketua Aktivis Persatuan Pegguna Islam Malaysia (PPIM), berdasarkan laporan sendikit tersebut dipercayai mencari mangsa secara dalam talianJangan Tayang Atau Update Status Dah Dapat Bayaran RM10K 2

Walaupun tiada data rasmi, pihak penerima pengeluran khas KWSP disarankan supaya tidak berkongsi cerita atau gambar bahawa anda telah memohon atau menerima bayaran di mana-mana media sosial.

Baca juga: Status ‘Permohonan Anda Telah Diterima’ KWSP Belum Bertukar LULUS?

“Jadi kita harap mereka yang dapat bantuan khas KWSP ini agar berhati-hati. Jika perlu menyemak status dengan pihak kami, semaklah.

“Ini kerana terlalu ramai di luar sana yang macam nak menerkam sahaja. Sentiasalah berhati-hati,” katanya

Jangan Tayang Atau Update Status Dah Dapat Bayaran RM10K 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list