Infotainment

Kerjasama Sunway Percepat Program Imunisasi Kebangsaan, SPCC Bakal Jadi Tumpuan 1.8 Juta Penerima Vaksin Daerah Petaling

Kerjasama Sunway Percepat Program Imunisasi Kebangsaan, SPCC Bakal Jadi Tumpuan 1.8 Juta Penerima Vaksin Daerah Petaling

Kerjasama Sunway Percepat Program Imunisasi Kebangsaan, SPCC Bakal Jadi Tumpuan 1.8 Juta Penerima Vaksin Daerah Petaling 1

Dr. Sha’ari berkata, pusat vaksinasi SPCC mampu menampung 5,000 orang untuk divaksin setiap hari bagi fasa kedua dan seterusnya. 

Dengan sumber yang ada, satu lokasi ini akan mempercepat program imunisasi lebih-lebih lagi menghadapi gelombang keempat, tambahnya lagi.

Kerjasama Sunway Percepat Program Imunisasi Kebangsaan, SPCC Bakal Jadi Tumpuan 1.8 Juta Penerima Vaksin Daerah Petaling 2

Kerjasama Sunway Percepat Program Imunisasi Kebangsaan, SPCC Bakal Jadi Tumpuan 1.8 Juta Penerima Vaksin Daerah Petaling 3

Sejak Mac 2020, Sunway telah menyumbangkan lebih daripada RM50 juta bagi membantu negara memerangi wabak COVID-19.

Bagi Pengasas dan Pengerusi Sunway Group, Tan Sri Dr. Jeffrey Cheah, beliau percaya tiada syarikat yang boleh berpisah dengan masyarakat kerana itulah Sunway terus komited berbakti kepada mereka yang memerlukan. 

Dengan keluasan 150,000 kaki persegi SPCC bakal menjadi pusat pemberian vaksin swasta berskala besar pertama di negara ini, dengan jangkaan dapat memvaksin sekurang-kurangnya 1.8 juta orang di daerah Petaling. 

Pada fasa pertama Program Imunisasi COVID-19 Nasional, SPCC telah menjadi pusat pemvaksinan kepada kira-kira 9.000 pekerja barisan hadapan negara.

Kerjasama Sunway Percepat Program Imunisasi Kebangsaan, SPCC Bakal Jadi Tumpuan 1.8 Juta Penerima Vaksin Daerah Petaling 4

Program ini akan dilaksanakan oleh Pejabat Kesihatan Daerah Petaling dengan pematuhan prosedur operasi standard (SOP), dalam kumpulan kecil dan penjarakan fizikal.

Bagi mendapat info lanjut mengenai program vaksinasi di SPCC, korang boleh klik di SINI. Pelbagai maklumat disediakan dari cara nak ke SPCC, pakaian yang sesuai dipakai untuk mengambil vaksin sehingga simptom biasa selepas menerima vaksin.

Selain tu, Sunway turut menawarkan parking PERCUMA untuk penerima vaksin tau dan kalau  korang muat turun aplikasi mudah alih Sunway Pyramid pula, korang boleh dapat e-baucar. Untungnya siapa yang dapat suntikan vaksin di SPCC ni!

Memandangkan mood raya masih ada lagi, apa kata korang layan dulu iklan raya Sunway ni, dah sejuta views tau kat YouTube!

Lihat sendiri bagaimana perjuangan para petugas barisan hadapan membantu masyarakat.

 

Ayuh dapatkan vaksin untuk membina herd immunity mengekang pandemik!



Kerjasama Sunway Percepat Program Imunisasi Kebangsaan, SPCC Bakal Jadi Tumpuan 1.8 Juta Penerima Vaksin Daerah Petaling 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo