Infotainment

Kini Bergelar Isteri, Intan Ladyana Kongsi Pengalaman Bernikah Waktu PKP

Kini Bergelar Isteri, Intan Ladyana Kongsi Pengalaman Bernikah Waktu PKP 2

Pelakon cantik manis, Intan Ladyana yang kini sudah bergelar isteri pada tanggal 5 Februari yang lalu tampil berkongsikan sedikit sebanyak pengalaman mendirikan rumah tangga ketika wabak pandemik COVID-19 melanda dan juga sewaktu perlaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang masih dijalankan dalam negara ketika ini.

Jelas Intan, walaupun terikat dengan pelbagai peraturan, namun baginya ianya merupakan satu pengalaman yang tak akan dapat dilupakan sampai bila-bila.

Menurut pelakon drama Bougainvillea ini, dia dan suami, Harris Alif melihat setiap perkara yang berlaku kepada mereka terkandung hikmahnya yang tersendiri.

“Ada hikmah di sebalik PKP sekarang, jangan pandang arahan kerajaan itu sebagai tak best, tetapi anggap sebagai cabaran dan dugaan sebab ia berlainan dengan pasangan yang kahwin sebelum PKP. Ia juga sebagai pengalaman yang tak boleh dilupakan sampai bila-bila.”

Dalam pada itu, Intan yang kini beralih arah kepada bidang pengarahan drama dan filem ini menjelaskan bahawa dia dan Harris sebenarnya tidak mahu berkumpul ramai-ramai ketika negara masih bergelut dengan pandemik COVID-19 pada ketika ini. Tambah pasangan ini lagi, perkara wajib seperti akad nikah seeloknya dilaksanakan dahulu manakala majlis sampingan seperti resepsi dan sebagainya boleh dibuat kemudian hari.

Dia yang turut ditanyakan mengenai kritikan masyarakat apabila melihat dirinya mendirikan rumah tangga bersama lelaki yang jauh lebih muda, Intan Ladyana berkata dia sebenarnya sudah terbiasa dengan sebarang bentuk kecaman.

“Berbelas tahun saya dalam industri hiburan dan memang dari dahulu menerima kecaman, tapi nak kata saya kalis kecaman itu tak juga. Saya lihat dulu perkara itu sama ada ia kecaman yang betul atau kosong sahaja selain kena tanya juga, apa yang kita hendak dalam hidup kita.” – Intan LadyanaKini Bergelar Isteri, Intan Ladyana Kongsi Pengalaman Bernikah Waktu PKP 2
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo