Infotainment

Kucing Ditahan Kerana Disyaki ‘Seludup’ Dadah Ke Dalam Penjara Di Panama

Kucing Ditahan Kerana Disyaki 'Seludup' Dadah Ke Dalam Penjara Di Panama 2


Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini.

VOCKET

Sebelum ini, sindiket pengedaran dadah di Singapura pernah menggunakan kaedah penghantaran dron untuk menyeludup dadah. Tetapi lain pula ceritanya yang berlaku di Panama dan uniknya kali ini sindiket pengedaran dadah di negara itu telah menjadikan kucing sebagai ‘tokan’ untuk menyeludup dadah ke dalam Penjara Nueva Esperanza.

Pada 16 April yang lalu, salah seorang petugas penjara berkenaan secara tidak sengaja terlihat seekor kucing berbulu warna jingga dan putih memasuki penjara bersama sehelai ‘uncang kain’ yang diikat pada lehernya.

Atas rasa curiga, uncang kain itu tersebut telah diperiksa dan didapati di dalamnya terdapat satu paket kecil yang berisikan serbuk berwarna putih dan beberapa helai daun. Hasil pemeriksaan lanjut, bahan tersebut sebenarnya merupakan dadah jenis kokain dan marijuana seperti yang dijelaskan oleh Ketua Sistem Penjara Panama, Andres Gutierrez.

Sungguh tidak berperikemanusian kerana ada juga pengedar dadah yang sanggup menjadi seekor kucing sebagai ‘tokan’ dadah. Namun setakat ini masih lagi tidak dapat dipastikan sama ada kucing itu benar-benar dilatih untuk menyeludup dadah.

Difahamkan, kucing yang diberi nama manja ‘Narcocat’ itu telah diserahkan di bawah jagaan pusat perlindungan haiwan Adopt for Love and Animal Defenders. Untuk rekod, pengawal penjara berkenaan sebelum ini telah berjaya mengesan seekor burung merpati yang dilatih untuk menyeludup dadah masuk ke dalam penjara itu.

Sebelum ini, dua warga Singapura ditahan polis selepas mengedar dadah menggunakan dron. Klik pautan di bawah untuk membacanya.

Mahu Elak Dikesan, Operasi Dua Warga Singapura Hantar Dadah Guna Dron Ini Akhirnya Tumpas

Seludup Dadah Untuk Biaya Perubatan Anak, Hakim Australia Ringankan Hukuman Penjara Bekas Pramugari Malaysia Ini

Jadi Pilihan Untuk ‘High’ Di Kelab Malam, Dadah Najis Lembu Raih PermintaanKucing Ditahan Kerana Disyaki 'Seludup' Dadah Ke Dalam Penjara Di Panama 2
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo