Infotainment

Lepas 13 Tahun Kahwin, Baru Tahu Isteri Bukan Anak Dara Tapi Janda, Suami Minta Ganti Rugi RM1.4 Juta

Lepas 13 Tahun Kahwin, Baru Tahu Isteri Bukan Anak Dara Tapi Janda, Suami Minta Ganti Rugi RM1.4 Juta 2

April 21st, 2021 | by Shira

Kini Trending

Lepas 13 Tahun Kahwin, Baru Tahu Isteri Bukan Anak Dara Tapi Janda, Suami Minta Ganti Rugi RM1.4 Juta 3

Sekadar gambar hiasan

Kejujuran dan kepercayaan merupakan aspek penting dalam mewujudkan satu hubungan yang bahagia dan harmoni. Tanpa adanya sifat ini, kemungkinan sesuatu perhubungan itu tidak akan berkekalan.

Itulah nasib yang menimpa seorang lelaki ini apabila dia membuat keputusan untuk menuntut ganti rugi kepada isterinya selepas ‘pembohongan’ si isteri selama ini akhirnya terbongkar.

Sekadar gambar hiasan

Memetik laporan Detik News, lelaki yang dikenali dengan nama Yulian Aprianto ini mengakui sangat terkilan kerana isteri yang disanjung dan disayangi selama ini tergamak menipunya sepanjang 13 tahun mereka berkahwin. Siapa sangka rupa-rupanya wanita yang dikahwininya itu bukanlah bujang seperti yang dimaklumkan sebaliknya pernah berkahwin.

Bercerita dengan lebih lanjut, Yulian yang berasal dari Indonesia ini memberitahu dia dan isteri mula berkawan selepas dikenalkan oleh ibu saudara. Namun, selepas tiga bulan mengenal hati budi, pada tahun 2006, mereka berdua membuat keputusan untuk berkahwin. Malah, sepanjang tempoh perkenalan juga, wanita tersebut mengakui dirinya adalah bujang.

Lepas 13 Tahun Kahwin, Baru Tahu Isteri Bukan Anak Dara Tapi Janda, Suami Minta Ganti Rugi RM1.4 Juta 7

Sekadar gambar hiasan

Wanita tersebut langsung tidak berterus terang memberitahu bahawa dia pernah berkahwin dengan seorang lelaki, Saiye Hanafi pada 1996 iaitu 10 tahun sebelum bernikah dengan Yulian. Namun selepas 13 tahun menyimpan ‘rahsia’ itu, akhirnya segalanya terbongkar. Yulian yang berasa tertipu dengan pembohongan tersebut nekad meminta ganti rugi sebanyak 5 bilion rupiah (kira-kira RM1.4 juta) daripada isterinya.

Lebih membuatkan lelaki ini terkilan adalah segala perbelanjaan perkahwinan mereka ditanggung sepenuh olehnya. Bahkan, dia juga sanggup menghabiskan duit membiayai kos pendidikan isterinya sehingga wanita itu kini sudah bergelar seorang doktor.

Menurut sumber, wanita tersebut dan keluarganya juga dipercayai telah bersubahat memberikan keterangan palsu dalam buku akuan pernikahan. Berikutan daripada itu, wanita tersebut telah dijatuhi hukuman penjara kerana memberikan keterangan palsu.

Sumber: Detik News


Lepas 13 Tahun Kahwin, Baru Tahu Isteri Bukan Anak Dara Tapi Janda, Suami Minta Ganti Rugi RM1.4 Juta 9

The following two tabs change content below.Lepas 13 Tahun Kahwin, Baru Tahu Isteri Bukan Anak Dara Tapi Janda, Suami Minta Ganti Rugi RM1.4 Juta 2
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo