Artikel Terkini

Malaysia terlepas podium Piala Negara-Negara FIH

Malaysia terlepas podium Piala Negara-Negara FIH
Malaysia terlepas podium Piala Negara-Negara FIH 1

KUALA LUMPUR – Skuad hoki lelaki kebangsaan terpaksa akur menamatkan saingan Piala Negara-Negara FIH di tempat keempat selepas tewas 0-4 kepada Korea Selatan sebentar tadi.

Kekalahan pada penentuan tempat ketiga dan keempat di University of North West di Potchefstroom, Afrika Selatan itu sekali gus meleburkan hasrat Malaysian Tigers untuk menaiki podium kejohanan tersebut.

Dalam aksi itu, skuad negara melepaskan empat gol kepada Korea Selatan menerusi Seo Inwoo pada minit ke-22, Lee Namyong (m-26), Hwang Taeli (m-39) dan Jang Jonghyun (m-59).

Lebih malang, ia adalah kekalahan kedua berturut-turut skuad bimbingan Arul Selvaraj itu kepada Korea Selatan pada kejohanan kali ini selepas terdahulu tewas 0-1 sewaktu aksi pembukaan Kumpulan B.

Ia pastinya satu tamparan besar buat kem negara memandangkan Malaysian Tigers pernah menewaskan Korea Selatan 3-2 pada final Piala Sultan Azlan Shah di Ipoh, Perak awal bulan lalu.

Bagaimanapun, barisan kejurulatihan negara masih mempunyai masa untuk mempersiapkan pasukan pada tahap terbaik sebelum menghadapai Piala Dunia 2023 di Bhubaneswar-Rourkela, India bermula 13 Januari depan. – KOSMO! ONLINE


Malaysia terlepas podium Piala Negara-Negara FIH 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo