Infotainment

Masih Pandu Kereta Lama, Lelaki Kongsi Sebab Masih Guna Proton Saga

Masih Pandu Kereta Lama, Lelaki Kongsi Sebab Masih Guna Proton Saga
Masih Pandu Kereta Lama, Lelaki Kongsi Sebab Masih Guna Proton Saga 1

Seorang lelaki berusia 27 tahun berkongsi sebab menggunakan kereta lama dan bukan kereta baharu seperti rakan-rakan sebayanya menerusi akaun Facebook miliknya.

Menurut Ken, kereta berjenama Proton Saga Iswara 1.3 kerana yang dipandu itu sangat jimat dari segi penggunaan minyak dan penyelenggaraan.

Menerusi perkongsiannya, Ken berkata kereta tersebut telah berkhidmat kepadanya sejak habis pengajian dan tidak mengendahkan pandangan orang terhadapnya.

Tambahnya lagi, pembelian kereta baru menggunakan wang yang banyak kerana perlu mempertimbangkan pendapatan purata setiap bulan.

Kereta baharu juga mempunyai kos yang mahal untuk diselenggara yang boleh melebihi RM500 sebulan walaupun hanyalah kereta tahap entree.

Berdasarkan pengalamannya mengguna kereta Proton Saga Iswaranya, Ken berkata apa yang diperlukan untuk menyelenggara keretanya setiap bulan adalah sekitar RM300, termasuk minyak kereta, penyelenggaraan dan setiap pembaikan secara rawak.

Pada awalnya, dia mendapat banyak maklum balas negatif kerana keadaan keretanya agak buruk sebelum beliau memperbaikinya.

Malah, ramai mencadangkan untuk membeli kereta baru dan bukannya membazir wang untuk memperbaiki Proton Saga terbabit.

Dalam pada itu, Ken turut menitipkan kata-kata nasihat untuk orang di luar sana supaya sentiasa menjaga kereta lama dan menggunakannya dengan sebaik mungkin.

Selain itu kami kongsikan artikel trending pada pautan di bawah:

menteri kereta elektrik


2 hari lalu

Tukar Lagi, Menteri Alam Sekitar Cadang Guna Kereta Elektrik (EV) Buat Jemaah Menteri


Masih Pandu Kereta Lama, Lelaki Kongsi Sebab Masih Guna Proton Saga 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list