Artikel Terkini

Nafas Baru Bilik Air ‘Mewah Glam’, Guna Barang Dekat Shoopee!

Nafas Baru Bilik Air ‘Mewah Glam’, Guna Barang Dekat Shoopee!
Nafas Baru Bilik Air 'Mewah Glam', Guna Barang Dekat Shoopee! 1

Bilik air bukanlah ruang yang menjadi kepentingan dalam rumah. Jarang kali kita melihat pemilik akan mengubah suai bilik air. Kalau buat renovasi tandas pun sebab rumah itu dah didiami lebih 20 tahun. Kini kesedaran untuk menghias bilik air mula mendapat hati oleh pemilik rumah. Sebenarnya bila bilik air cantik baru la selari dengan ruang yang lain.

Bilik air ini penting sebenarnya untuk kelihtan cantik dan sempurna macam tandas hotel. Dari tandas jugalah kita dapat tahu tahap disiplin dan kebersihan pemilik rumah itu. IMPIANA tertarik dengan perkongsian Nurlailah Khadijah. Perkongsiannya adalah mengenai renovasi bilik air lama kepada “konsep mewah glam” guna barang dari shopee!

Apa yang membuatkan perkongsian kali ini lebih menarik adalah kerana renovasi yang dibuat untuk tandas miliknya sangat luar biasa. Bayangkan dari tandas yang kelihatan suram sebelum ini ditukar dengan gaya mewah dan siap ada lampu chandelier lagi. Jom sama-sama kita saksikan perkongsian yang ingin dikongsi olehnya.

Before and after toilet renovation.

Alhamdulillah settle juga project pkp 2.0. Terima Kasih husband sponsor untuk projek renovasi ini. Alang-alang nak baiki toilet, terus nak buat toilet idaman. Asalnya toilet tu baik baik saja, tapi satu hari di bulan october tahun lepas, isteri cuci toilet tuang asid setengah botol kemudian biarkan selama sejam baru nak berus. sekali bukan kotoran semua hilang, segala warna tiles pon terhakis habis. Tiles asal warna hitam terus jadi putih.

Kemudian November tahun lepas suami pun approve untuk renovasi balik toilet ni.
Biasanya tiles untuk dinding bathroom, disarankan guna saiz 2×1 atau saiz lagi kecik. Sebab kalau saiz 2×2 atau lagi besar kemungkinan tiles akan jatuh atau pecah. Sebab bila saiz besar and naik sampai 10 kaki kat atas siling, takut kalau simen tak betul sebab saiz besar sangat, nanti tiles akan jatuh. Info ni dari kedai tiles. Jadi untuk bilik air ini guna 2×1 kaki.

Nafas Baru Bilik Air 'Mewah Glam', Guna Barang Dekat Shoopee! 2

Nafas Baru Bilik Air 'Mewah Glam', Guna Barang Dekat Shoopee! 3

Nafas Baru Bilik Air 'Mewah Glam', Guna Barang Dekat Shoopee! 4

Nafas Baru Bilik Air 'Mewah Glam', Guna Barang Dekat Shoopee! 5 Nafas Baru Bilik Air 'Mewah Glam', Guna Barang Dekat Shoopee! 6 Nafas Baru Bilik Air 'Mewah Glam', Guna Barang Dekat Shoopee! 7 Nafas Baru Bilik Air 'Mewah Glam', Guna Barang Dekat Shoopee! 8 Nafas Baru Bilik Air 'Mewah Glam', Guna Barang Dekat Shoopee! 9 Nafas Baru Bilik Air 'Mewah Glam', Guna Barang Dekat Shoopee! 10

Boleh beli barang-barang dekor dekat sini

  1. Tiles white marble pattern – Link Shopee : https://invol.co/cl5aren
  2. Tiles wood pattern herringbone – kedai jubin sungai merab
  3. Tiles backsplash black marble- Link Shopee : https://invol.co/cl5argw
  4. Shower head set – Link Shopee : https://invol.co/cl5arhd
  5. Bidet set – Link Shopee : https://invol.co/cl5arhr
  6. Sink – Link Shopee : https://invol.co/cl5arid
  7. Sink faucet – Link Shopee : https://invol.co/cl5aris
  8. Mirror – Link Shopee : https://invol.co/cl5arjg
  9. Chandelier 30cm – Link Shopee : https://invol.co/cl5ark5


Nafas Baru Bilik Air 'Mewah Glam', Guna Barang Dekat Shoopee! 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source

kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo