Infotainment

Naik Motor Dah Lama, Benda Ni Dah Ambil Ke Belum? 3 Minit Je Dah Siap

Naik Motor Dah Lama, Benda Ni Dah Ambil Ke Belum? 3 Minit Je Dah Siap
Naik Motor Dah Lama, Benda Ni Dah Ambil Ke Belum? 3 Minit Je Dah Siap 1

Kami percaya ramai di antara kita sekarang kebanyakannya menggunakan motosikal untuk bergerak ke sana ke sini. Bukan apa, dengan motosikal ni senang bergerak, tak ada lah nak hadap jem berjam-jam. Cilok sana cilok sini dah sampai ke destinasi.

Tapi nak juga lah kami ni bertanya kepada korang yang menunggang motosikal tu, dah ambil ke belum insurans motosikal. Jangan anggap mudah tau bab ni, wajib ada buat semua yang menunggang motosikal. Nak selamat kena lah ada insurans kan?

Insurans Motosikal Adalah Wajib

Naik Motor Dah Lama, Benda Ni Dah Ambil Ke Belum? 3 Minit Je Dah Siap 2

Buat korang yang masih ragu-ragu nak ambil insurans motosikal tu, daftar jer dekat Tune Protect ni. Jangan tak tahu, Tune Protect adalah sebuah syarikat insurans am yang dilesenkan dan dikawal selia oleh Bank Negara Malaysia. Di mana kini, mereka menawarkan pelbagai produk insurans komprehensif untuk travel, kereta, kemalangan diri, rumah dan pergigian dan banyak lagi lah!

Terbaru syarikat ini juga menawarkan pakej Bike Easy di mana insurans ini adalah untuk memenuhi permintaan penunggang motosikal yang mencari perlindungan motosikal komprehensif untuk kemalangan, kebakaran, kecurian dan banyak lagi lah. Siap dengan 10% diskaun kalau renew secara online! 

Motosikal Lebih Banyak Kes Kecurian

via GIPHY

 

Ya, berbanding kereta, motosikal lebih terdedah kepada kecurian. Bahkan menurut statistik pada tahun 2020 sahaja, sebanyak 16,057 kes membabitkan kecurian motosikal berbanding kereta sebanyak 4,596 kes dan 925 kes melibatkan kenderaan berat.

Perlindungan insurans motosikal jenis komprehensif atau pihak ketiga, kecurian dan kebakaran akan membolehkan pemiliknya membuat tuntutan insurans jika ia berlaku. Tuntutan boleh dilakukan dengan memaklumkan sahaja kepada pihak insurans dan mengikut cara atau proses tuntutan insurans yang betul.

Motorsikal Dah Mahal, Takkan Nak Ambil Insurans Tak Boleh

Kalau korang nak beli sesuatu barang mesti nak beli yang canggih dan yang terbaik kan? Kami yakin macam tu juga lah korang pilih untuk membeli motosikal korang. Mesti nak yang ada class punya kan? Jadi, tak kan motor dah mahal macam tu tak ada insurans?

Come on, zaman dah maju semua benda dihujung jari je sekarang. Jangan nak bagi alasan banyak untuk memiliki insurans motosikal.

Dengan Tune Protect di bawah pakej Bike Easy ni hanya 3 minit sahaja untuk perbaharui insuran motosikal korang secara online. Paling penting ini cara paling berbaloi dan menjimatkan dompet korang sebab dapat 10% diskaun kalau korang guna online.

Kalau korang nak tahu, Bike Easy ini adalah perlindungan untuk semua penunggang di mana perlindungan ini merupakan pelindungan komprehensif atau perlindungan pihak ketiga (3rd party) yang melindungi kerosakan/ kerugian kepada kenderaan akibat kecurian/ kebakaran atau kemalangan jalan raya.

Perlindungan untuk kos liabiliti pihak ketiga akibat kecederaan, kematian dan kehilangan atau kerosakan harta benda juga ditanggung okey!

Naik Motor Dah Lama, Benda Ni Dah Ambil Ke Belum? 3 Minit Je Dah Siap 3

Jadi buat korang yang rajin guna motosikal untuk ke suatu destinasi tu jangan takut untuk usha sebut harga di Tune Protect sekarang okey. Sebelum benda tak diingini berlaku lebih baik kita Sediakan Payung Sebelum Hujan.

Dapatkan sebut harga berbaloi untuk motosikal anda di Bike Easy ataupun info lanjut di laman rasmi Tune Protect.


Naik Motor Dah Lama, Benda Ni Dah Ambil Ke Belum? 3 Minit Je Dah Siap 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo