Infotainment

Naik Pentas Sambil Gantung Pod Vape Di Leher, Shaheizy Sam Dikecam Tak Sensitif

Naik Pentas Sambil Gantung Pod Vape Di Leher, Shaheizy Sam Dikecam Tak Sensitif 1

Naik Pentas Sambil Gantung Pod Vape Di Leher, Shaheizy Sam Dikecam Tak Sensitif 2

Tindakan pelakon Shaheizy Sam menggantung beberapa rokok elektronik atapun lebih dikenali sebagai pod di kalangan penghisap Vape ketika naik pentas bagi menyampaikan anugerah bagi majlis ABPBH ke-33 malam tadi telah mengundang kontroversi di kalangan peminat dan juga pengamal kesihatan.

Naik Pentas Sambil Gantung Pod Vape Di Leher, Shaheizy Sam Dikecam Tak Sensitif 3Semalam, pengendali akaun Facebook Public Health Malaysia (PHM) telah memuat naik foto Shaheizy di media sosial tersebut dan menyifatkan artis itu tidak sensitif kerana mempromosikan penggunaan vape dalam masyarakat.

“Jangan sembang pasal Prosedur Operasi Standard (SOP) jika Vape pun dipromosikan”, begitulah kapsyen yang dimuat naik PHM di laman Facebook.

Sedih sangat melihat budaya buruk dipromosikan sebegini. Bukan tak ada ahli produksi yang boleh menyaring penampilan…

Posted by Public Health Malaysia on Friday, 13 November 2020

Meninjau ruangan komen entri yang dimuat naik itu, ramai pengguna media sosial meluahkan rasa kesal dan marah atas tindakan pelakon filem Polis Evo itu. Ada juga yang merasakan Shaheizy seolah-olah tidak cakna dan tidak menghiraukan mengenai bahaya merokok dalam kalangan masyarakat.

Naik Pentas Sambil Gantung Pod Vape Di Leher, Shaheizy Sam Dikecam Tak Sensitif 4Ketika ditemui media, Shaheizy Sam menjelaskan dirinya terlupa untuk menanggalkan pod tersebut sebelum naik ke pentas utama.

“Terlupa sebab kelam kabut. Memang sejak dahulu lagi, saya ke hulu hilir bawa banyak vape sebab bateri cepat habis. “

Setelah entri itu dimuat naik di media sosial Facebook, status  PHM itu telah mengundang lebih 4,000 komen dan ratusan perkongsian oleh pengguna Facebook.

Sumber : Kosmo Online

Naik Pentas Sambil Gantung Pod Vape Di Leher, Shaheizy Sam Dikecam Tak Sensitif 2

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo