Artikel Terkini

Nak Jimat Bil Elektrik Penggunaan Aircond, Boleh “Setting” Dekat Alat Kawalan Jauh Je

Nak Jimat Bil Elektrik Penggunaan Aircond, Boleh “Setting” Dekat Alat Kawalan Jauh Je

Nak Jimat Bil Elektrik Penggunaan Aircond, Boleh "Setting" Dekat Alat Kawalan Jauh Je 1

Musim panas dah bermula. Ditambah pula tempoh MCO 3.0 sudah pasti pendingin hawa atau aircond sudah pati senti “on”. Sampai bil elektrik akhir bulan, boleh terjojol mata lihat jumlah bayaran yang melambung.

Sebenarnya, ada cara yang mudah untuk anda berjimat ketika menggunakan aircond. Selain memastikan aircond di selengagra dengan baik, tetapan penggunaan atau mode juga penting dalam menentukan kadar penggunan elektrik.

Bagaimana untuk menyejukkan ruang dan dalam masa yang sama anda masih boleh berjimat? pertama sekali, kenaili mode yang terdapat pada alat kawalan aircond anda. Kebiasaanya, terdapat dua mode iaitu “cool” dan “dry”Nak Jimat Bil Elektrik Penggunaan Aircond, Boleh "Setting" Dekat Alat Kawalan Jauh Je 2

Sebelum itu, kenal pasti simbol yang mewakili setiap mode. Untuk simbol empinggan salji atau snowflake mewakili mode “cool” manakala untuk “dry” diwakili simbol titisan air.

Namun, untuk penjimatan tenaga yang efisien, anda digalak menggunakan tatapan mode “dry” atau titisan air. Kenapa mode “dry”? Mode “dry” berfungsi secara optimal di mana kompresor hanya berfungsi hanya apabila sensor mengesan perubahan suhu di dalam ruang. Mode ini juga dapat memastikan suasana dalam ruang sentiasa dalam keadaan nyaman dan memastikan kelembapan sebanyak 60%.

Tidak seperti mode “cool”, kompresor akan berjalan secara maksimum selagi ia dibuka dan menyebabkan udara sesuatu ruang lebih kering.

Nak Jimat Bil Elektrik Penggunaan Aircond, Boleh "Setting" Dekat Alat Kawalan Jauh Je 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source link