Infotainment

“Nanti Mati, Isteri, Kasut, Semua Kita Tinggalkan”

“Nanti Mati, Isteri, Kasut, Semua Kita Tinggalkan”
"Nanti Mati, Isteri, Kasut, Semua Kita Tinggalkan" 1

Pada konsert minggu kelapan Gegar Vaganza Ahad lalu, kasut yang diyakan oleh pengacara Nabil Ahmad menjadi perhatian ramai.

Malah, netizen pantas melakukan siasatan mencari harga kasut Air Jordan 1 Retro Chicago 2015 di pasaran dianggarkan berharga RM11,919.

BACA: Kasut Nabil Ahmad Jadi Perhatian, Netizen Siasat Harga Dianggarkan RM11,919

Tiada niat untuk menunjuk-nunjuk barangan berjenama miliknya, Nabil berkata dia membeli kasut berkenaan empat tahun lalu dan tidak tahu harga pasaran kasut berkenaan.

“Saya dah beli lama kasut ini sekitar empat tahun lepas, tak sangka sekarang harga dia dekat RM12,000. Saya tak tahu pun kasut yang saya pakai menjadi cakap-cakap orang dalam media sosial dan saya tiada niat nak menunjuk-nunjuk apa yang saya pakai.

“Kebetulan awak telefon baru saya tahu orang sibuk bercakap tentang kasut yang saya gayakan. Dah lama beli sebenarnya kasut berstatus ‘Hypebeast’ ini. Dulu beli murah je tiadalah sampai harga berbelas ribu,” katanya.

Dalam pada itu, Nabil berkata isterinya, Nazirah Ayub, sering menasihatkan dirinya supaya berjimat cermat dalam berbelanja. Katanya lagi, dia juga tidak menyangka kasutnya itu menjadi bualan ramai netizen.

“Kalau isteri tahu saya beli kasut sampai harga berbelas ribu, nahas saya (ketawa). Dia akan cakap, daipada habis duit beli kasut mahal baik habiskan duit beli tas tangan untuk dia.

“Inilah nasib seorang suami tapi yang penting saya memang tiada niat nak menunjuk-nunjuk kasut mahal atau apa sekalipun. Kebetulan kasut ‘kena’ dengan sut yang saya gayakan (malam itu), saya pun pakai sahaja,” katanya.

Sementara itu, Nabil menitipkan nasihat bahawa segala perhiasan yang pakai semua itu hanya sementara sahaja serta jangan taksub dengan jenama mewah.

“Nanti kita mati, semua kita tinggalkan. Isteri, anak-anak, kawan-kawan dan kasut barangan mewah. Semua ini sementara sahaja dan janganlah diagung-agungkan.

“Jumpa Allah nanti kita bawa iman dan amal untuk dihitung. Allah tak tengok kita pakai baju atau kasut jenama apa. Mungkin kedengaran klise orang dengar ini keluar dari bibir saya tapi itulah realiti sebenarnya,” katanya.


"Nanti Mati, Isteri, Kasut, Semua Kita Tinggalkan" 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo