Infotainment

Niat Kenduri Aqiqah Anak Dibatalkan Kerana COVID-19, Shukri Yahaya Selamat ‘Tumbang’ Dua Ekor Kambing Di Mekah

Niat Kenduri Aqiqah Anak Dibatalkan Kerana COVID-19, Shukri Yahaya Selamat ‘Tumbang’ Dua Ekor Kambing Di Mekah 2

Niat pelakon Shukri Yahaya untuk mengadakan kenduri aqiqah untuk anak keduanya iaitu Maleeq Miqayl yang kini berusia tujuh bulan terpaksa dilupakan gara-gara wabak pandemik COVID-19 yang melanda negara ketika ini.

Susulan perlaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dalam negara pada waktu ini, hasrat murni pelakon drama 7 Hari Mencintaiku serta isterinya, Tya Adnan itu lenyap begitu sahaja.

Meskipun begitu, Shukri,33,masih lagi meneruskan niat aqiqah walaupun tidak dapat mengadakan majlis kenduri bersama ahli keluarga dan sahabat handai dengan mewakilkan pihak Aqiqah Centre untuk menguruskan urusan aqiqah Maleeq di Mekah.

Selamat ‘mengirimkan’ dua ekor kambing untuk anak lelakinya itu, Shukri dan isteri meluahkan rasa syukur kerana urusan tersebut dipermudahkan meskipun ianya telah dilaksanakan di negara tanah suci yang jauh beribu batu.

“Kesian Maleeq Miqayl lahir pada zaman pandemik ni, sebab Shuk tak boleh nak buatkan untuk dia aqiqah macam kakak dia, ada kenduri semua tu lah. Tapi dua hari lepas Shuk berhubung dengan @aqiqahcentredotcom untuk dia buatkan aqiqah Maleeq di Mekah, hari ini mereka bagi bukti yang mereka dah tunaikan tanggungjawab itu.”

Shukri Yahaya dilihat telah berkongsikan berita gembira tersebut menerusi sebuah hantaran di Instagram Storynya untuk tatapan peminat yang mengikuti perkembangan mereka sekeluarga di media sosial.

Sekadar info, Shukri dan Tya Adnan telah selamat mendirikan rumah tangga pada 20 November 2015 yang lalu di Masjid Mizan Zainal Abidin, Putrajaya. Hasil perkongsian hidup pasangan ini dikurniakan sepasang cahaya mata, Aaira Ameena dan Maleeq Miqayl.Niat Kenduri Aqiqah Anak Dibatalkan Kerana COVID-19, Shukri Yahaya Selamat ‘Tumbang’ Dua Ekor Kambing Di Mekah 2
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo