Artikel Terkini

Operasi SAR sambung esok, hujan lebat tidak menentu

Operasi SAR sambung esok, hujan lebat tidak menentu
Operasi SAR sambung esok, hujan lebat tidak menentu 1

BATANG KALI – Operasi hari ketiga mencari dan menyelamat (SAR) mangsa yang masih hilang dalam tragedi tanah runtuh di tapak perkhemahan di Batang Kali dihentikan malam ini dan akan bersambung esok pagi.

Ketua Polis Daerah Hulu Selangor, Superintenden Suffian Abdullah berkata, keputusan menangguhkan operasi itu dibuat akibat faktor cuaca yang tidak menentukan akibat hujan lebat.

Beliau berkata, pihak telah mengadakan perbincangan dengan pihak bomba berhubung keputusan itu.

“Keadaan cuaca tidak mengizinkan di mana pihak penyelamat di barisan berdepan cabaran disebab keadaan cuaca.

“Hujan juga menyebabkan tanah di kawasan runtuhan tidak stabil dan boleh mengundang ancaman kepada pasukan penyelamat,” katanya kepada media di sini malam ini.

Suffian menambah pasukan menyelamat juga berdepan dengan bahaya kerana pergerakan tanah juga tidak stabil ia boleh mencetuskan tempat pencarian terdedah dengan ancaman.

“Operasi kita tangguh dahulu xan akan sambung semula esok di mana bergantung kepada keadaan cuaca. Kita hendak adakan operasi ini 24 jam tapi keadaan cuaca tidak mengizinkan,” katanya.

Operasi SAR ditangguhkan sebentar kira-kira jam 5 petang tadi susulan hujan lebat di kawasan berkenaan, sebelum disambung semula tidak lama kemudian.

Namun hujan kembali lebat pukul 8 malam tadi.

Sehingga kini, sembilan lagi mangsa masih lagi hilang di kawasan runtuhan tapak perkhemahan di Father’s Organic Farm di sini yang berlaku awal pagi Jumaat lalu.

Operasi SAR dijangka disambung semula pukul 8 pagi esok. – MalaysiaGazette

Operasi SAR sambung esok, hujan lebat tidak menentu 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo