Infotainment

Pasangan Batal Penceraian, Covid-19 Jadi Penyelamat

Pasangan Batal Penceraian, Covid-19 Jadi Penyelamat
Pasangan Batal Penceraian, Covid-19 Jadi Penyelamat 1

Pasangan Batal Penceraian, Covid-19 Jadi Penyelamat

Di Wilayah Jiangxi, Timur China, sepasang suami isteri yang hampir bercerai telah membatalkan niat tersebut apabila si isteri terharu dengan tindakan suami yang menjaganya ketika sakit sehingga membuatkan mereka jatuh cinta semula.

Artikel Berkaitan: Sebagai Persediaan Untuk Konsert Malam Tahun Baru, Penyanyi Wanita Sengaja Jangkiti Diri Dengan Covid-19

Artikel Berkaitan: Sharifah Shahirah Positif Covid-19 Kali Kedua – Jangan Marah I

Fail penceraian 14 Diseember lalu

Pasangan Batal Penceraian, Covid-19 Jadi Penyelamat 3

Menerusi laporan portal SCMP, pasangan tersebut awalnya telah memfailkan penceraian pada 14 Disember lalu. Malah, jangkaan proses perundangan dan sijil rasmi penceraian itu akan diterima antara Januari hingga Februari tahun depan.

Walau bagaimanapun, situasi tersebut berubah apabila isterinya dijangkiti wabak Covid-19. Difahamkan, wanita berkenaan menjadi sangat lemah sehingga terpaksa berehat di atas katil. Dalam masa sama, pada hari-hari berikutnya, si isteri berasa sangat terharu kerana suaminya gigih menjaganya dengan baik.

Malah, turut difahamkan, satu video telah viral di media sosial, suami itu sedang menjaga isterinya yang terbaring dengan membawa air dan tisu serta menyediakan makanan untuknya.

Suami saya seorang yang sangat pendiam, tetapi dia bekerja keras. Kurang berkomunikasi antara satu sama lain menjadi sebab kami memfailkan penceraian.

Berikutan itu, pasangan tersebut kemudiannya berbincang serta menarik balik permohonan cerai tersebut. Pasangan ini percaya bahawa Covid-19 telah menyelamatkan perkahwinan mereka. Bukan itu sahaja, kisah romantik ini juga telah mendapat perhatian jutaan wargamaya di China.

Sumber: SCMP

Pasangan Batal Penceraian, Covid-19 Jadi Penyelamat 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo