Artikel Terkini

Pelantikan Mohd Na’im dukung semangat MKI

Pelantikan Mohd Na’im dukung semangat MKI
Pelantikan Mohd Na'im dukung semangat MKI 1

KUALA LUMPUR – Pelantikan Menteri Agama oleh Kerajaan Perpaduan semalam telah mendukung semangat Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Agama Islam (MKI).

Ketua Pengarah Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM), Datuk Hakimah Mohd Yusoff berkata, pelantikan itu dilakukan sebagaimana perubahan Peraturan KMI 2022 yang telah diperkenankan dalam Mesyuarat Majlis Raja-Raja ke-258 pada 9 dan 10 Mac lalu.

Pelantikan Mohd Na'im dukung semangat MKI 2
Hakimah Mohd Yusoff

Sehubungan itu, katanya, JAKIM selaku Sekretariat MKI yang mewakili seluruh saf pengurusan dan warga jabatan itu mengucapkan selamat maju jaya kepada Senator Datuk Dr. Mohd Na’im Mokhtar yang dilantik sebagai Menteri di Jabatan Perdana Menteri bagi Hal Ehwal Agama yang baharu.

“JAKIM menzahirkan rasa syukur dan ucapan penghargaan kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim atas pengumuman dan pemilihan Dr. Mohd Na’im, mantan Ketua Hakim Syarie dan Ketua Pengarah Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia (JKSM) sebagai Menteri Agama dalam Kabinet pentadbiran Kerajaan Perpaduan.

“Semoga Allah SWT sentiasa melimpahkan rahmat kepada YB Menteri serta sentiasa diberi kekuatan untuk menjalankan amanah ini dengan cemerlang,” katanya dalam kenyataan  hari ini.

Hakimah berkata, JAKIM juga mengucapkan syabas dan  tahniah kepada Dr. Mohd Na’im atas kepercayaan yang diberikan oleh kerajaan terhadap beliau untuk mengetuai pentadbiran agensi hal ehwal Islam di negara ini.

“Kita yakin dan percaya dengan latar belakang serta pengalaman luas beliau dalam pentadbiran hal ehwal Islam akan mampu membawa hala tuju agensi agama ke arah reformasi pengurusan hal ehwal Islam.

“Ini selaras dengan semangat Kerajaan Perpaduan yang berpaksikan kedudukan Islam sebagai agama Persekutuan seperti yang termaktub dalam Perlembagaan Malaysia,” katanya. – MalaysiaGazette

Pelantikan Mohd Na'im dukung semangat MKI 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo