Artikel Terkini

Penerbangan terus baharu Pulau Pinang-Taiwan bermula 23 Jan

Penerbangan terus baharu Pulau Pinang-Taiwan bermula 23 Jan 1

Penerbangan terus baharu Pulau Pinang-Taiwan bermula 23 Jan 2

GEORGE TOWN: Pulau Pinang memulakan “Experience Penang Year 2020” dengan memperkenalkan penerbangan terus baharu bagi laluan Pulau Pinang-Taiwan oleh Starlux Airlines bermula 23 Jan ini.

Penerbangan sulung syarikat penerbangan itu menggunakan pesawat Airbus A321neo dijangka berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa Taoyuan pada 23 Januari dan tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang kira-kira empat setengah jam selepas berlepas.

Bercakap pada sidang akhbar di sini pada Selasa, Pengerusi Jawatankuasa Pelancongan, Kesenian, Kebudayaan dan Warisan Pulau Pinang (PETACH) Yeoh Soon Hin berkata Pulau Pinang jadi satu-satunya lokasi di Malaysia yang dipilih untuk penerbangan dari lapangan terbang di New Taipei City.

“Kami bangga Pulau Pinang menjadi salah satu daripada tiga bandar antarabangsa yang dipilih,” katanya merujuk kepada dua bandar raya lain, Macau (China) dan Da Nang (Vietnam).

Beliau berkata PETACH telah bekerjasama rapat dengan syarikat penerbangan itu sejak Jun tahun lepas bagi merealisasikan penerbangan terus itu.

Sementara itu, Pengurus Besar Starlux Airlines Co Ltd (Cawangan Malaysia) Chin-wen Hsu, yang turut menghadiri sidang akhbar itu, berkata sebelum keputusan untuk melaksanakan penerbangan Pulau Pinang-Taiwan itu, mereka telah meninjau persekitaran pelancongan di Pulau Pinang dan melihat potensi pasaran yang luas.

“Melalui tinjauan itu, kami mendapati syarikat penerbangan lain yang mengendalikan penerbangan terus Pulau Pinang-Taiwan mempunyai kira-kira 80 peratus kapasiti penumpang setiap tahun pada 2017 dan 2018.

“Kami berharap boleh bekerjasama dengan PETACH dan Penang Global Tourism untuk menjadikan Pulau Pinang sebuah persekitaran pelancongan yang lebih baik dan juga kawasan pelaburan,” katanya.

— BERNAMAPenerbangan terus baharu Pulau Pinang-Taiwan bermula 23 Jan 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source link