Infotainment

Penutup Tahun 2020, Ammar Alfian Berjaya Khatam Al-Quran Kali Ketiga

Penutup Tahun 2020, Ammar Alfian Berjaya Khatam Al-Quran Kali Ketiga 2

Pelbagai kontroversi terpalit dirinya tahun ini termasuklah perkahwinan yang dibina berakhir dengan perceraian, sebagai penutup tahun 2020, pelakon Ammar Alfian meluahkan rasa syukur berjaya khatam Al-Quran buat kali ketiga tahun ini.

Menurut Ammar, membaca kita suci Al-Quran itu merupakan satu cara untuk dia mendekatkan diri dengan Islam serta memperoleh ketenangan diri.

BACA: Bekas Isteri Lega Bercerai Dengan Ammar Alfian

Penutup Tahun 2020, Ammar Alfian Berjaya Khatam Al-Quran Kali Ketiga 3

“Cara terbaik untuk mengakhiri tahun 2020 adalah dengan berkongsikan gambar diri sendiri bersama senaskah Al-Quran. Alhamdullilah saya akhirnya berjaya khatam Al-Quran untuk kali ketiga pada tahun ini. Kali pertama adalah ketika saya berumur 10 tahun dan kali keduanya ketika berusia 15 tahun.

“Sejujurnya bagi saya tidak sukar jika ingin cuba mendekatkan diri dengan Islam. Hanya melakukan perkara yang sederhana seperti berdoa dan membaca Al-Quran,” katanya.

Dalam pada itu, Ammar berkata kehidupannya lebih tenang dan damai apabila bercakap dengan Tuhan melalui doa serta mendoakan agar pengikutnya turut menemui cara sama dalam mencari keberkatan hidup.

“Ingatlah dengan mendirikan solat, kita berkomunikasi dengan Allah dan dengan membaca Al-Quran, Allah sedang berbicara dengan kamu.  Saya doakan semua orang menemui ketenangan hidup tidak kira di dunia dan akhirat,” katanya.Penutup Tahun 2020, Ammar Alfian Berjaya Khatam Al-Quran Kali Ketiga 2
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo