Infotainment

Perak FC tersingkir dari saingan Piala FA

Perak FC tersingkir dari saingan Piala FA
Perak FC tersingkir dari saingan Piala FA 1

IPOH: Perak FC ditunjuk pintu keluar daripada saingan Piala FA 2023 apabila tumpas 1-2 kepada Sri Pahang FC dalam perlawanan di Stadium Perak di sini hari ini.

Jaringan penalti pada minit akhir permainan oleh Stefano Brundo membolehkan Pahang pulang ceria, sekaligus layak ke pusingan kedua.

Sebaliknya, tuan rumah hanya boleh menyalahkan diri sendiri kerana pemainnya bertindak rakus hingga menyebabkan kekalahan itu.

Seperti ketika bertemu Kedah dalam perlawanan Liga Super pada 26 Februari lalu, Perak terpaksa meneruskan baki 23 minit perlawanan dengan 10 pemain apabila Muhammad Fadzil Idris diperintah keluar padang kerana mengutip kad kuning kedua.

Sehingga itu, Perak berada di hadapan melalui jaringan Christian Obiozor pada minit ke-34 dan pelawat sering kebuntuan idea mencari peluang untuk menjaringkan gol.

Skrip babak kedua menyaksikan anak buah Fandi Ahmad berusaha gigih untuk mencari gol penyamaan.

Namun, segala usaha mereka tidak berjaya sehinggalah tuan rumah terpaksa bermain dengan 10 pemain.

Usaha Pahang akhirnya memadam kelebihan anak buah Datuk Lim Teong Kim apabila Abdul Malik Mat Ariff menyamakan kedudukan 1-1 pada minit ke-82.

Apa yang dibimbangi Teong Kim menjadi kenyataan apabila lawan dihadiahkan sepakan penalti selepas Nasrol Amri menjatuhkan Muhammad Baqiuddin Shamsuddin.

Stefano Brundo yang mengambil sepakan mudah menjaringkan gol kemenangan Pahang. – UTUSAN

 


Perak FC tersingkir dari saingan Piala FA 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo