Infotainment

Perdana Menteri Umum Rentas Negeri Dibenarkan Bermula 11 Oktober Ini

Perdana Menteri Umum Rentas Negeri Dibenarkan Bermula 11 Oktober Ini
Perdana Menteri Umum Rentas Negeri Dibenarkan Bermula 11 Oktober Ini 1

Lama dinantikan orang ramai seluruh rakyat Malaysia, akhirnya masa yang diimpikan telah tiba apabila Perdana Menteri, Dato’ Sri Ismail Sabri bin Yaakob telah mengumumkan rentas negeri dibenarkan seluruh Malaysia bermula esok 11 Oktober 2021.

Menurut Perdana Menteri, beliau percaya ramai yang sudah lama menantikan saat ini dalam menantikan peluang untuk pulang ke kampung bertemu ibu bapa. Selain itu, aktiviti pelancongan juga turut dibenarkan buat orang ramai.

Dalam pada itu, rentas negeri yang dibenarkan ini hanya dikhususkan buat mereka yang sudah berjaya melengkapkan dua dos suntikan vaksin. Meskipun tiada SJR rentas negeri yang khusus bagi menyekat, pihak polis boleh buat pemeriksaan rawak di mana-mana sahaja seperti R&R dan lain-lain untuk kesan kesalahan itu

Sementara itu, merentas ke kawasan yang berada dalam Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) masih lagi tidak dibenarkan. Dato’ Sri Ismail Sabri bin Yaakob turut menyarankan agar orang ramai sentiasa mematuhi SOP dalam usaha membendung penularan wabak COVID-19 dalam negara.

Tular pada minggu ini apabila Mark Zuckerberg dilaporkan terpaksa menanggung rugi sebanyak RM29 bilion selepas platform kendalian beliau gagal diakses selama 6 jam.

Gagal Diakses Selama 6 Jam, Mark Zuckerberg Dilaporkan Rugi RM29 Bilion

Pernah Bermain Sebagai ‘Striker’ UM, Perkongsian Dr Adham Baba Ini Undang Perhatian Netizen


Perdana Menteri Umum Rentas Negeri Dibenarkan Bermula 11 Oktober Ini 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo