Artikel Terkini

Pertukaran Ketua Setiausaha Perbendaharaan perkara biasa

Pertukaran Ketua Setiausaha Perbendaharaan perkara biasa
Pertukaran Ketua Setiausaha Perbendaharaan perkara biasa 1

PUTRAJAYA – Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim menjelaskan isu pertukaran Ketua Setiausaha Perbendaharaan (KSP) adalah perubahan biasa dalam pentadbiran kerajaan.

Jelas beliau, isu pertukaran mendadak tidak membabitkan Datuk Seri Asri Hamidin @ Hamidon hanyalah khabar angin yang diuar-uarkan dalam media.

“Ini hanya pertukaran biasa yang juga membabitkan sama ada kenaikan pangkat atau perubahan jabatan dan urusan.

“Wewenang (hak dan kuasa) perbincangan diputuskan oleh penjawat awam yang diketuai oleh Ketua Setiausaha Negara (Tan Sri Mohd Zuki Ali),” katanya pada sidang media selepas mengumumkan senarai timbalan menteri di 26 kementerian dalam Kabinet Kerajaan Persekutuan.

Media sebelum ini menimbulkan teka teki mengenai kedudukan Asri apabila beliau tidak kelihatan ketika majlis sambutan hari pertama Anwar yang juga Menteri Kewangan di Kementerian Kewangan pada Selasa lalu.

Dalam pada itu, ketika ditanya mengenai kedudukan pegawai tertinggi di beberapa kementerian termasuk ketua setiausaha kementerian yang kini digabungkan menjadi satu, Anwar berkata, ia adalah urusan pentadbiran yang juga dikendalikan Mohd Zuki.

“Urusan pentadbiran KSN akan kendalikan dan uruskan dengan sewajarnya,” katanya lagi.

Anwar bertindak menggabungkan dua kementerian iaitu Kementerian Alam Sekitar dan Air serta Kementerian Tenaga dan Sumber Asli menjadi Kementerian Sumber Asli, Alam Sekitar dan Perubahan Iklim sebagaimana yang pernah dibuat kepimpinan bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir pada 2018. – MalaysiaGazette

Pertukaran Ketua Setiausaha Perbendaharaan perkara biasa 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo