Infotainment

PM New Zealand Batal Majlis Kahwin, Minta Semua Rakyat Sedia Hadapi Beribu Kes Omicron

PM New Zealand Batal Majlis Kahwin, Minta Semua Rakyat Sedia Hadapi Beribu Kes Omicron
PM New Zealand Batal Majlis Kahwin, Minta Semua Rakyat Sedia Hadapi Beribu Kes Omicron 1


Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini.

VOCKET

Perdana Menteri (PM) New Zealand Jacinda Arden memilih untuk membatalkan perkahwinannya setelah negara mengenakan sekatan baharu dalam usaha untuk menurunkan kes penularan varian Omicron COVID-19, lapor The Guardian.

Pada Ahad lalu, New Zealand telah mengenakan kewajiban memakai pelitup muka dan menghadkan perhimpunan awam. Dasar itu diambil selepas kerajaan mendapati terdapat peningkatan kes wabak COVID-19.

Ini termasuk penemuan sembilan kes varian omicron dalam komuniti yang hadir ke sebuah majlis perkahwinan. Sebuah keluarga didapati positif COVID-19 setelah pulang ke Nelson dengan kapal terbang selepas menghadiri majlis perkahwinan dan acara lain di Auckland.

Ardern berkata bahawa kerajaannya kini sedang mencuba untuk memperlahankan penyebaran omicron. Namun beliau meramalkan New Zealand akan diserang 1,000 kes sehari dalam beberapa minggu akan datang..

“Saya tahu nombor kes ini akan kedengaran sangat membimbangkan oleh orang ramai,” kata Ardern. “Kami akan melakukan segala yang kami mampu untuk memperlahankan penyebaran dan mengurangkan jumlah kes yang kami alami sebagai sebuah negara.”

New Zealand akan beralih kepada “peraturan merah” di bawah rangka kerja perlindungan COVID-19 yang mewajibkan rakyat negara itu memakai pelitup muka. Aktiviti sosial seperti bar, restoran dan acara seperti perkahwinan juga akan dihadkan kepada 100 orang.

Keadaan kembali seperti ‘pre-covid’, pemuda ini kongsi keadaan semasa di New Zealand. Untuk bacaan lanjut, klik pautan di bawah.

Keadaan Kembali Seperti ‘Pre-COVID’, Pemuda Ini Kongsi Keadaan Semasa Di New Zealand

New Zealand Mahu Jadi Negara Bebas Asap Rokok Menjelang Tahun 2025

‘Malaysia King’ Buat Hal Di Amerika Syarikat, Bakal Hadapi Hukuman Penjara Lebih 10 Tahun


PM New Zealand Batal Majlis Kahwin, Minta Semua Rakyat Sedia Hadapi Beribu Kes Omicron 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo