Artikel Terkini

Rencana Royale, TTDI – Premium suite mewah Freehold pada harga bermula daripada RM399,000

Rencana Royale, TTDI – Premium suite mewah Freehold pada harga bermula daripada RM399,000 2

“Aku duduk TTDI sekarang.”

Bayangkan, anda yang ungkapkan kata-kata hikmat di atas tadi.

Ini hakikat. Lokasi rumah memainkan peranan penting untuk sesetengah orang. Lebih-lebih lagi kalau kawasan tu prime area seperti TTDI.

Nama pun prime area. Automatik fikiran logik kita akan expect harga rumah dekat situ mahal belaka.

Sebab tu, Tok terkejut dengan satu projek baru dekat TTDI ni. Dan harga permulaan pula, bermula dari RM399,000 saja.

“Dah la Freehold dan antara yang termurah di TTDI. Low-density pulak tu.”

Rencana Royale, TTDI – Premium suite mewah Freehold pada harga bermula daripada RM399,000 3

Projek yang Tok maksudkan adalah Rencana Royale yang bertapak megah di Kampung Sungai Penchala, Taman Tun Dr. Ismail (TTDI).

Rencana Royale merupakan sebuah projek serviced apartment mewah yang dibangunkan oleh CK East Groups, pemaju sama yang membangunkan East Utama di Kayu Ara dan Anjung Melati di Kuala Lumpur.

Projek kediaman bertingkat ini dibina di atas Tanah Rezab Melayu (Malay Reserve) seluas 2 ekar.

Projek berkepadatan rendah (low density) ini dibahagikan kepada 2 blok setinggi 13 tingkat, dan hanya sebanyak 622 unit kediaman akan dibina.

Buat yang bertanya, projek ini adalah sebuah pembangunan bercampur (mixed development) berstatus Freehold (Pegangan Bebas) dengan Land Title berstatus komersial.

Bermakna, akan ada kedai runcit di Blok A yang menempatkan restoran, kedai serbaneka, atau lain-lain perniagaan bila projek ini siap kelak.

Berapa jenis unit yang ditawarkan di sini?

Serius la, semua unit ada ruang balkoni tersendiri?

Ada 4 jenis unit yang anda boleh pilih. Antaranya:

1) Executive Suites (472 kaki persegi, dengan ruang balkoni).

Rencana Royale, TTDI – Premium suite mewah Freehold pada harga bermula daripada RM399,000 5

2) Executive Suite Duplex (875 kaki persegi, dengan ruang balkoni).

Rencana Royale, TTDI – Premium suite mewah Freehold pada harga bermula daripada RM399,000 7

3) Deluxe Suite (1,109 kaki persegi, dengan ruang balkoni).

Rencana Royale, TTDI – Premium suite mewah Freehold pada harga bermula daripada RM399,000 9

4) Deluxe Suite Duplex (1,814 kaki persegi, dengan ruang balkoni).

Rencana Royale, TTDI – Premium suite mewah Freehold pada harga bermula daripada RM399,000 11

Maintenance fee di Rencana Royale adalah RM0.35 untuk setiap kaki persegi. Sedikit mahal, tapi berbaloi dengan fasiliti yang ditawarkan.

“Gempak sangat ke fasiliti yang tersedia di sini Tok?”

Rencana Royale, TTDI – Premium suite mewah Freehold pada harga bermula daripada RM399,000 13

Kalau nak cerita tentang fasiliti, Rencana Royale menyediakan antara yang top-notch untuk penduduk di sini.

Ada 23 jenis fasiliti bertempat di tingkat 12 dan 12A seperti:

1. Swimming pool (modern infinity sky pool),

2. Gymnasium,

3. Spa,

4. Premium washroom,

5. Cafe,

6. Open cafe,

7. Conference room,

8. Grand meeting room,

9. Office,

10. Sauna,

11. BBQ area,

12. Recretional park,

13. Surau,

14. Washroom,

15. Multipurpose hall,

16. Sky-linked bridge (antara Blok A dan Blok B),

17. Executive meeting room,

18. OKU washroom,

19. Store,

20. Wading pool,

21. Jacuzzi,

22. Pool deck, dan

23. Discussion room.

Dengan semua kemudahan dan fasiliti yang tersedia, anda boleh jangkakan gaya hidup moden di sini.

Apa kemudahan lain yang tersedia berdekatan Rencana Royale?

Rencana Royale, TTDI – Premium suite mewah Freehold pada harga bermula daripada RM399,000 15

Buat yang bekerja di kawasan Petaling Jaya, Mont Kiara, Kuala Lumpur atau kawasan berdekatan, anda patut pertimbangkan untuk memiliki kediaman ini.

Ini sebab dari Rencana Royale, anda ada akses mudah ke lebuhraya berikut:

  • PENCHALA LINK (Exit TTDI),
  • SPRINT Expressway,
  • New Klang Valley Expressway,
  • Damansara-Puchong Expressway (LDP), dan
  • Duta-Ulu Klang Expressway (DUKE).

Rencana Royale, TTDI – Premium suite mewah Freehold pada harga bermula daripada RM399,000 17One Utama. Sumber gambar – oneworldhotel.com.my

Dengan akses yang tersedia ini, anda boleh ke hotspot berikut tanpa memakan banyak masa: 

  • 1 Utama,
  • Tesco,
  • The Curve / Ikano,
  • Hartamas / Publika,
  • Mid Valley Megamall,
  • KL Sentral,
  • Pavilion, dan
  • KLCC.

Nak ke masjid pun, serius mudah. Anda boleh ke Masjid At-Taqwa TTDI (Zon 6) yang terletak sejauh 3.3KM, yang hanya mengambil masa 6 minit sahaja. Sebuah lagi masjid berdekatan adalah Masjid Al-Ghufran.

Rencana Royale, TTDI – Premium suite mewah Freehold pada harga bermula daripada RM399,000 18First City University College. Sumber gambar – firstcity.edu.my

Selain tu juga, terdapat pelbagai sekolah rendah, menengah, dan institusi pengajian tinggi yang terletak berdekatan seperti: 

  • SK Sungai Penchala, 
  • Sekolah Rendah Agama Sungai Penchala, 
  • Sekolah Rendah Agama Taman Tun Dr Ismail, 
  • SK Taman Tun Dr. Ismail, 
  • First City University College, dan
  • KDU College. 

Dan tak lengkap sesebuah kawasan tu menjadi kawasan kediaman yang baik, kalau tak ada akses mudah ke hospital dan klinik terdekat. 

Rencana Royale, TTDI – Premium suite mewah Freehold pada harga bermula daripada RM399,000 19Ara Damansara Medical Centre. Sumber gambar – aradamansaramedicalcentre.com

Selain pelbagai klinik yang tersedia di Jalan Burhanuddin Helmi, anda juga ada akses mudah ke hospital terdekat seperti: 

  • KPJ Damansara Specialist Hospital, 
  • Pantai Hospital Kuala Lumpur, 
  • Ara Damansara Medical Centre, dan 
  • Hospital Kuala Lumpur. 

Berbaloi ke beli Rencana Royale? 

Ini pendapat personal Tok. 

Kalau tengok transaksi harga rumah di kawasan ni, biasanya melebihi RM1,000 setiap kaki persegi. Rencana Royale menawarkan peluang untuk memiliki rumah di TTDI pada bawah harga ini. 

Dengan pelbagai fasiliti dan kemudahan yang tersedia, serta akses ke lebuhraya dan pusat kesihatan yang berdekatan, projek ini sesuai untuk anda yang mahukan sebuah serviced apartment dengan reka bentuk moden dan berkualiti tinggi. 

Miliki premium suite Freehold baru ini pada hanya RM500 sahaja

Buat anda yang sedang mencari premium suite di kawasan TTDI pada harga bermula daripada RM399,000, Rencana Royale adalah produk yang sangat sesuai untuk anda.

Bermula daripada 472 kaki persegi dan juga lengkap dengan pelbagai kemudahan dan fasiliti menarik, serviced apartment ini amat berbaloi untuk anda miliki.

Book unit anda sekarang pada hanya RM500 sahaja. Terhad untuk 9 unit pertama.

KLIK GAMBAR DI BAWAH UNTUK BOOK UNIT ANDA SEKARANG

Rencana Royale, TTDI – Premium suite mewah Freehold pada harga bermula daripada RM399,000 20
Rencana Royale, TTDI – Premium suite mewah Freehold pada harga bermula daripada RM399,000 22

Rencana Royale, TTDI – Premium suite mewah Freehold pada harga bermula daripada RM399,000 2
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source link