Infotainment

“Saat Masuk Ke Liang Lahad, Dosa Masih Berjalan Kerana Video Aksi Begitu”

“Saat Masuk Ke Liang Lahad, Dosa Masih Berjalan Kerana Video Aksi Begitu”
"Saat Masuk Ke Liang Lahad, Dosa Masih Berjalan Kerana Video Aksi Begitu" 1

Sejak beberapa hari lalu hangat diperkatakan mengenai Pencetus Ummah (PU) Syed Bakri yang tampil menegur usahawan sensasi, Kak KM mengenai kaedah pemasaran yang keterlaluan dan mempunyai aksi lucah.

Perkara itu turut mendapat perhatian penceramah terkenal, Ustazah Asma’ Harun yang meluahkan rasa kesal dengan sikap Kak KM seolah tidak menhiraukan teguran.

BACA: Dituduh Duit Tak Berkat, Kak KM Mengamuk Ditegur Pendakwah

“Sungguh, saya terkesima melihat beberapa video beliau dan lagi terkilan bila turut melibatkan si anak, maaf saya tak sanggup tengok lebih banyak.

“Ia ditonton oleh ribuan tanpa sekatan dan tapisan, pelbagai peringkat umur dan jantina, apa yang mereka fikir dan rasa saat melihat tak boleh dibayangkan kesan buruknya.

“Ini sebuah barah yang makin kronik dalam masyarakat, terutama di kalangan “founder” produk seumpamanya,” katanya.

Menerusi satu perkongsian di Facebook Asma turut menegur secara umum tentang sikap peniaga yang lebih memetingkan keuntungan berbanding keredaan Allah.

“Kalian teruja apabila tontonan di media sosial meningkat, bagitu juga dengan jualan, walaupun dengan jalan maksiat yang dilakukan secara terbuka atas tujuan “marketing”…

“Kerana ingin mengaut keuntungan dunia yang sementara, harga dan maruah diri wanita muslim sanggup digadaikan begitu saja, jika iman tidak boleh menghalang, dimana perginya rasa malu dalam diri?,” tulisnya.

Asma turut mengingatkan bahawa tiada siapa mengetahui bila ajal mereka tiba dan bimbang tidak sempat memadam perkongsian foto atau video di media sosial.

“Pernahkah terfikir bagaimanakah jika suatu hari nanti dipanggil bertemu-Nya, dalam keadaan sudah masuk ke liang lahad, namun dosa masih berjalan kerana video-video dengan aksi sebegitu masih kekal berada di media sosial.

“Nauzubillahiminzalik. Moga sempat dipadam oleh diri sendiri bukan waris, kerana itu adalah tanda sempat bertaubat sebelum mati,” katanya.


"Saat Masuk Ke Liang Lahad, Dosa Masih Berjalan Kerana Video Aksi Begitu" 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo