Infotainment

Saham Zoom, Netflix Dan Amazon Terjejas Selepas Pengumuman Vaksin Covid-19 Oleh Pfizer – Amanz

Saham Zoom, Netflix Dan Amazon Terjejas Selepas Pengumuman Vaksin Covid-19 Oleh Pfizer – Amanz 1

Saham Zoom, Netflix Dan Amazon Terjejas Selepas Pengumuman Vaksin Covid-19 Oleh Pfizer – Amanz 2

Berita baik hari ini ialah calon vaksin Covid-19 yang dibangunkan oleh Pfizer dan BioNTech menunjukkan keberkesanan sehingga 90% dalam ujian klinikal yang baru sahaja selesai. Ini adalah petanda bahawa pengeluaran vaksin yang amat dinantikan ini akan dapat dilakukan sebelum penghujung 2020 dengan imunisasi diberikan bermula 2021. Tetapi berita baik hari ini adalah berita buruk kepada beberapa syarikat teknologi.

Zoom
Saham Zoom, Netflix Dan Amazon Terjejas Selepas Pengumuman Vaksin Covid-19 Oleh Pfizer – Amanz 5

Saham syarikat telesidang Zoom telahpun menyusut 13% ketika artikel ini ditulis. Sementara itu saham Netflix dan Amazon pula menyusut 5.59% dan 2.2% sejak Pfizer melakukan mengumumkan. Zoom ialah aplikasi telesidang yang paling popular sejak permulaan pandemik kerana menawarkan ciri yang penting seperti sokongan jumlah peserta yang ramai sebelum ditiru pesaing seperti Meet dan Teams.

Netflix mula mencatatkan peningkatan pelanggan yang di luar dari jangkaan kerana ramai duduk di rumah sepanjang tempoh PKP global awal tahun ini. Sementara itu Jeff Bezos, pemilik Amazon berjaya meningkatkan kekayaan melebihi $200 billion kerana permintaan tinggi pembelian atas talian.Saham Zoom, Netflix Dan Amazon Terjejas Selepas Pengumuman Vaksin Covid-19 Oleh Pfizer – Amanz 2

Source link
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo