Berita

Siti Sarah, Shuib mohon maaf langgar SOP di kedai makan

Siti Sarah, Shuib mohon maaf langgar SOP di kedai makan 2

 

 

Kuala Lumpur: Pasangan suami isteri, Siti Sarah dan suami, Shuib Sepahtu dikompaun RM1,000 setiap seorang selepas didapati melanggar prosedur operasi standard (SOP) dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di sebuah premis makanan di Kuala Lipis, Pahang, semalam.

Sarah berkata, perkara itu menjadi pengajaran buat dirinya dan suami dan berharap orang ramai akan terus patuh pada SOP ditetapkan kerajaan.

“Kami singgah makan di restoran di tepi jalan selepas selesai menguruskan banyak perkara. Kami mohon maaf. Ini adalah pengajaran untuk kami dan harap menjadi pengajaran untuk orang lain agar sentiasa patuh SOP.

“Apa yang penting, kami jadikan ia sebagai pengajaran dan sama-sama kita ikut semua saranan kerajaan okay?” katanya.

Dalam masa sama, Sarah dan suami juga turut berdepan dugaan lain ketika dalam perjalanan ke majlis pembukaan cawangan Bubble Bee di Kota Bharu dan Kubang Kerian, Kelantan.

Sarah berkata, salah seorang kakitangan Bubble Bee terbabit dengan kemalangan jalan raya namun bersyukur tiada kecederaan serius berlaku. 

“Banyak dugaan sebelum kami sampai ke Kelanan untuk pembukaan di Kubang Kerian dan Kota Bharu. 12 jam perjalanan. Bukan untuk datang bercuti, sebaliknya kami ke Kelantan sudah dapat kebenaran rentas negeri untuk menguruskan pelancaran dua cawangan baru di sana.

“Mulanya, pekerja kami terbabit dalam kemalangan. Kereta mereka terbabas naik ke atas bukit akibat jalan licin. Berderau darah saya bila dapat berita itu. Alhamdulillah syukur sangat kerana hanya kereta sahaja yang rosak, mereka tak alami kecederaan serius. Jadi, perjalanan kami diteruskan,” katanya.

Menurut Sarah, dia bersyukur apabila majlis pembukaan dua cawangan itu berjalan lancar.

“Akhirnya, tadi sudah selesai pelancaran dua cawangan di Kubang Kerian dan Kota Bharu. Dugaan memang banyak tapi semuanya tak patahkan semangat kami,” katanya.

Terdahulu pasangan itu masing-masing dikenakan kompaun RM1,000 seorang selepas didapati melanggar prosedur operasi standard (SOP) dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di sebuah premis restoran di Kuala Lipis, semalam.

 • Lagi berita berkaitan Perintah Kawalan Pergerakan
 • Lagi berita berkaitan Covid-19
 • Siti Sarah, Shuib mohon maaf langgar SOP di kedai makan 2
  kontraktor rumah
  bina rumah
  pinjaman lppsa
  pengeluaran kwsp
  spesifikasi rumah
  rumah ibs
  pelan rumah
  rekabentuk rumah
  bina rumah atas tanah sendiri
  kontraktor rumah selangor
  rumah banglo

  Source link
  kontraktor rumah
  bina rumah
  pinjaman lppsa
  pengeluaran kwsp
  spesifikasi rumah
  rumah ibs
  pelan rumah
  rekabentuk rumah
  bina rumah atas tanah sendiri
  kontraktor rumah selangor
  rumah banglo