Infotainment

(TAHNIAH) ‘Abang Viva’ Terima Sijil Penghargaan Adiwira Prihatin Musibah Dari APM

(TAHNIAH) ‘Abang Viva’ Terima Sijil Penghargaan Adiwira Prihatin Musibah Dari APM
(TAHNIAH) 'Abang Viva' Terima Sijil Penghargaan Adiwira Prihatin Musibah Dari APM 1

Hero banjir negara, Azwan Omar atau lebih dikenali sebagai Abang Viva memanjatkan setinggi-tinggi kesyukuran kerana dipilih menjadi penerima sijil penghargaan Adiwira Prihatin Musibah.

Abang viva dan keluarga


3 hari lalu

Kebaikan Semakin Diperkatakan, Rupanya ‘Abang Viva’ Jaga Anak Buah Selepas Kakak Meninggal

Penghargaan tersebut dikurniakan kepada Azwan oleh Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) di atas bakti serta pengorbanannya dalam membantu mangsa-mangsa banjir di kawasan yang terjejas.

perkara tersebut juga telah dikongsi pihak APM menerusi sebuah hantaran di laman Facebook rasmi mereka untuk tatapan pengikut di media sosial tersebut.

Dalam pada itu, Azwan turut dilihat telah memuat naik momen yang cukup membanggakan tersebut menerusi platform media sosial TikTok untuk tatapan umum.

Alhamdulillah atas berkat doa mak ayah dan orang ramai semua, saya telah menerima sijil penghargaan ADIWIRA PRIHATIN MUSIBAH.

@abangvivaofficial

#abangvivaofficial atar1.8 allhamdulillah atas berkat doa mak ayah dan orang ramai semua sy telah menerima sijil pnghrgaan ADIWIRA PRIHATIN MUSIBAH

? MALAYSIA – Faizal Tahir

Penghargaan tersebut disampaikan oleh Ketua Pesuruhjaya APM, Aminurrahim Mohamed yang menganugerahkan ‘Sijil Kepujian Ketua Pesuruhjaya’ kepada Azwan kerana keprihatinannya membantu mangsa banjir.

Sijil disampaikan semasa lawatan beliau ke Pejabat Pertahanan Awam Daerah (PDPA) Temerloh, Pahang pada Selasa lepas.

Abang Viva

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen turut mengucapkan tahniah serta memberikan kata-kata sokongan dan pembakar semangat buat dirinya susulan penerimaan penghargaan tersebut.

Sekadar info, perkongsian Azwan di laman TikTok tersebut telah menerima hampir 1 juta tontonan.


(TAHNIAH) 'Abang Viva' Terima Sijil Penghargaan Adiwira Prihatin Musibah Dari APM 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo