Berita

Tak ragu-ragu nak kahwin: Ayda Jebat

Tak ragu-ragu nak kahwin: Ayda Jebat 2

 

Kuala Lumpur: Dalam tempoh kurang seminggu, penyanyi dan pelakon Ayda Jebat bakal berkahwin dengan pengacara Nabil Mahir.

Mengakui berdebar menantikan detik bahagia itu, Ayda bagaimanapun memberitahu dia sudah bersedia menggalas tanggungjawab sebagai isteri di usia 29 tahun. 

“Alhamdulillah, segala persiapan menuju majlis pernikahan sudah diatur dengan baik. Cuma semakin dekat nak berkahwin semakin banyak pula kerja yang datang dan perlu disiapkan.

“Saya akui sudah bersedia bergelar isteri dan tidak pernah terbit rasa ragu-ragu dengan keputusan ini. Nak cakap fasal bersedia atau tidak, saya kena juga bersedia.

“Saya pun tak pasti apakah yang bakal dilalui selepas bergelar isteri. Saya tak pernah ada pengalaman itu cuma mengharapkan perkahwinan yang dibina berjalan dengan baik dan dipermudahkan.

“Kalau ada perkara yang kami buat salah, kami cuma harap keluarga kedua-dua belah dapat menegur supaya kami menjadi pasangan suami isteri yang terbaik di mata semua,” katanya kepada Harian Metro.

Menurut Ayda, majlis pernikahan yang dijadualkan berlangsung pada 1 Januari akan diadakan secara sederhana.

“Dalam keadaan sekarang ini saya tak bercadang untuk adakan majlis secara besar-besaran pun. Lebih baik bersederhana saja dan saya tak terkilan pun.

“Apa yang penting adalah perkara wajib iaitu majlis akad nikah dapat disempurnakan dengan baik. Kami hanya buat pernikahan di masjid yang hanya akan dihadiri kurang 50 tetamu.

“Bagi majlis resepsi kami bercadang nak buat bulan Februari tapi lokasi yang kami nak sudah penuh. Jadi tengok kepada keadaan nanti,” katanya.

Terdahulu pasangan ini mengikat tali pertunangan pada 28 April lalu menerusi aplikasi Google Meet bagi mematuhi pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Berita berkaitan:

 • Ayda mohon didoakan urusan perkahwinan lancar
 • Ayda Jebat, Nabil Mahir nikah 1 Januari
 • Tak ragu-ragu nak kahwin: Ayda Jebat 2
  kontraktor rumah
  bina rumah
  pinjaman lppsa
  pengeluaran kwsp
  spesifikasi rumah
  rumah ibs
  pelan rumah
  rekabentuk rumah
  bina rumah atas tanah sendiri
  kontraktor rumah selangor
  rumah banglo

  Source link
  kontraktor rumah
  bina rumah
  pinjaman lppsa
  pengeluaran kwsp
  spesifikasi rumah
  rumah ibs
  pelan rumah
  rekabentuk rumah
  bina rumah atas tanah sendiri
  kontraktor rumah selangor
  rumah banglo