Artikel Terkini

Tanah runtuh: Anggota APM cedera, separuh badan terjerlus

Tanah runtuh: Anggota APM cedera, separuh badan terjerlus
Tanah runtuh: Anggota APM cedera, separuh badan terjerlus 1

HULU SELANGOR – Seorang anggota Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) menghadapi detik cemas apabila terjerlus separuh badan di lokasi tanah runtuh, di Jalan Batang Kali-Genting Highlands, malam tadi.

Erzvicly Fazikhan, 24, berkata, walaupun faktor cuaca baik sepanjang hari, namun keadaan air yang masih bergerak di bawah tanah menyukarkan pergerakan anggota penyelamat.

“Insiden itu terjadi ketika saya sedang memotong pokok di lokasi kejadian. Saya terjerlus separuh badan ke dalam tanah sekali gus menyebabkan kecederaan di bahagian lutut kiri saya.

“Tetapi tadi saya sudah terima rawatan daripada pasukan perubatan, dan akan membuat imbasan Pengimejan Resonans Magnetik (MRI) kerana dikhuatiri ligamen terkoyak,” katanya ketika ditemui Kosmo!

Terdahulu Ketua Polis Daerah Hulu Selangor, Superintendan Suffian Abdullah berkata, kekuatan anggota dan pergerakan akan dikurangkan dalam memastikan tahap keselamatan pasukan penyelamat.

Operasi mencari dan menyelamat (SAR) mangsa yang berbaki sembilan orang lagi juga akan diteruskan selama 24 jam malam ini berikutan keadaan cuaca yang kelihatan baik. – KOSMO! ONLINE


Tanah runtuh: Anggota APM cedera, separuh badan terjerlus 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo