Artikel Terkini

Tanah runtuh: Operasi SAR diteruskan 24 jam

Tanah runtuh: Operasi SAR diteruskan 24 jam
Tanah runtuh: Operasi SAR diteruskan 24 jam 1

HULU SELANGOR – Pencarian sembilan lagi mangsa yang masih hilang dalam tragedi tanah runtuh di Jalan Batang Kali-Genting Highlands akan diteruskan lagi sehingga 24 jam.

Penolong Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Selangor, Hafisham Mohd. Noor, berkata alat pengesan ‘Ground Penetrating Radar’ (GPR) telah mengesan bendasing di lima ‘point’ utama.

“Kita mendapat bantuan daripada Jabatan Ukur dan Pemetaan Malaysia (Jupem) dan Agensi Pengurusan Bencana Negara (Nadma) untuk mengesan baki mangsa yang masih belum ditemui.

“Susulan itu, kita mendapat lima ‘point’ utama hasil pengesanan daripada GPR dan telah membuat penandaan.

“Oleh itu, pencarian malam ini akan diteruskan di sektor A dan C,” katanya dalam sidang akhbar malam tadi.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Hulu Selangor, Superintendan Suffian Abdullah berkata, kekuatan anggota dan pergerakan akan dikurangkan dalam memastikan tahap keselamatan pasukan penyelamat terjamin.

Jelasnya, hanya lima ‘point’ utama akan diberi penumpuan setelah berjaya dikesan oleh GPR.

“Setakat ini masih tiada berita baik, tetapi sama-sama kita berdoa supaya malam ini ada sesuatu yang positif dalam mencari mangsa-mangsa hilang,” katanya. – KOSMO! ONLINE


Tanah runtuh: Operasi SAR diteruskan 24 jam 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo