Artikel Terkini

Terima kasih bawa pulang jasad keluarga saya, kata bapa mangsa

Terima kasih bawa pulang jasad keluarga saya, kata bapa mangsa
Terima kasih bawa pulang jasad keluarga saya, kata bapa mangsa 1

Terima kasih bawa pulang jasad keluarga saya, kata bapa mangsa
Yang di-Pertua Melaka, Ali Rustam (kanan) mengunjungi kediaman Tai Seng Fui di Taman Machap Indah, Machap Baru. (Gambar Bernama)

PETALING JAYA: Tai Seng Fui hanya mampu mengucapkan terima kasih berulang kali, selepas pasukan mencari dan menyelamat (SAR) menemui empat ahli keluarganya yang terkorban dalam kejadian tanah runtuh di Batang Kali seminggu lalu.

Bapa berusia 63 tahun itu berkata, beliau masih dalam proses menerima hakikat kehilangan anak lelaki, menantu serta dua cucunya sekelip mata dalam kejadian tanah runtuh di tapak perkhemahan Father’s Organic Farm pada Jumaat lalu.

“Terima kasih kepada semua yang membantu, termasuk anggota polis yang melancarkan perjalanan mayat dari Kuala Lumpur, untuk upacara pembakaran pagi tadi,” katanya dipetik Bernama ketika ditemui rumahnya di Taman Machap Indah, Machap Baru, Melaka hari ini.

Terdahulu, jasad Tai Chang Lin, 35, dan isterinya Yu Siew Pay, 34, serta dua anak mereka, Tai Jing Key, 7, dan Tai Jing Rou, 4, dibawa pulang dari Hospital Sungai Buloh ke Melaka sekitar 11.32 pagi tadi.

Terima kasih bawa pulang jasad keluarga saya, kata bapa mangsa 3
Tai Seng Fui.

Jasad empat sekeluarga itu seterusnya dibawa ke Taman Peringatan Huai En, Jelutong, Batu Berendam bagi upacara pembakaran dan abu mereka dijangka dibawa pulang ke kediaman waris di Taman Machap Indah esok untuk penghormatan terakhir sehingga 29 Dis ini, sebelum disimpan di Taman Peringatan Eternal Berhad, Selandar, Jasin.

Yang di-Pertua Melaka, Ali Rustam menziarahi keluarga itu dengan diiringi Exco Perpaduan, Penerangan, Sumber Manusia dan Hal Ehwal Pengguna negeri, Ngwe Hee Sem dan Exco Hal Ehwal Wanita, Pembangunan Keluarga dan Kebajikan negeri, Kalsom Noordin dan Naib Pengerusi PKR Melaka, Ginie Lim Siew Lin.

Ali meluangkan masa hampir sejam bertanya khabar dan menyampaikan sumbangan peribadi kepada keluarga mangsa.


Terima kasih bawa pulang jasad keluarga saya, kata bapa mangsa 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo